Άφιξη δεύτερου σκύλου στο σπίτι-προβλήματα

teodegianni

Member
22 Οκτωβρίου 2015
5
1
37
Καλημέρα σε όλους!Είμαι καινούριο μέλος στο forum και θα ήθελα να με βοηθήσετε σχετικά με κάτι που με
προβληματίζει έντονα. Είμαι ιδιοκτήτης εδώ και 8 χρόνια ενός υπέροχου αρσενικού Κόκερ Σπάνιελ. Χθες
φέραμε στο σπίτι ένα κουτάβι Pitbull 40 ημερών και στο σημείο αυτό είναι που ξεκινά ο προβληματισμός μου:
όταν συναντήθηκαν, το κουτάβι προσπάθησε να πλησιάσει τον μεγάλο,αλλά αυτός οπισθοχωρούσε φοβισμένος και αρνούταν γενικά κάθε επαφή. Στη συνέχεια άρχισε να ουρεί συνέχεια(ο μεγάλος) μέσα στο σπίτι,πράγμα που είχε να το κάνει από μωρό,αφου πλέον ήταν τυπικότατος στο θέμα της ανάγκης του. Φαντάζομαι ότι αυτό το έκανε στα πλαίσια ανταγωνισμού με τον μικρό. Μεχρί εδώ το ψιλο-παλεύω. Αυτό που με έχει τρομοκρατήσει όμως είναι πως άρχισε να γίνεται αρνητικός απέναντι μου: δεν έρχεται όταν τον καλώ ή πλησιάζει με δυσκολία, ξεκινάω να τον χαιδεύω κ μετά από λίγο, τινάζει το χέρι μου με το κεφάλι του και απομακρύνεται...Γενικά, ήταν σχεδόν κολλημένος πάνω μου και τώρα στέκεται απόμακρος. Το πρωί που σηκώθηκα να πάω στο γραφείο, δεν έκανε τίποτα από αυτά που κάνει κάθε μέρα:να πηδάει πάνω μου, να με γλύφει, να με πειράζει κλπ. Αρνήθηκε ακόμα και τις λιχουδιές που του δίνω και το αποκορύφωμα...φέυγοντας από το σπίτι για τη δουλειά, με "έγραψε" κανονικά, ενώ πάντα έτρεχε πίσω μου. Υπάρχει κίνδυνος να πέσει σε κατάθλιψη? Ακόμα χειρότερα, διάβασα για περιπτώσεις που ο παλιός σκύλος απομακρύνθηκε ΤΕΛΕΙΩΣ από το αφεντικό του με την άφιξη του καινούριου.Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να θυσιάσω την 8ετή "αδελφική" σχέση μου με τον μεγάλο,όσο κι αν θέλω και τον μικρό. Σας παρακαλώ, όποιος γνωρίζει ας με βοηθήσει....

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Αστου αρκετο χρονο για να συνηθησουν. Ο μεγαλος μεχρι τωρα ηταν "μοναχοπαιδι" και απολαμβανε μαλλον αυτον τον ρολο- τωρα του φερατε ενα νιανιαρο που θα αναστατοσει την ζωη και την ρουτινα του!
Φαντασου ενα 12-14 χρονον παιδι- που ηταν αρκετα βολεμενο και καλομαθημενο πως θα αντιδρασει, οταν θα του ανακοινοθει οτι θα αποκτησει αδελφακι!!

Οι δικες μου καθε φορα που ερχοταν νεο μελος αντιδρουσαν καπος! Με ζηλιες- αδιαφορια ( κυριος ος προς τον αλλο σκυλο οστοσο και οχι σε μενα) αλλα με τον καιρο συνηθησαν! ( εχουμε 7 τωρα!).

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Το κουταβι pitbull που αναφερεις το αγορασες,το υιοθετησες ή ειναι καποιου φιλου-γνωστου και δοκιμασες τη συμβιωση μαζι του για λιγες ωρες-μερες ; Αν ηταν μεγαλυτερο το κουταβι θα προτεινα να βρεθουνε σε "ουδετερο" εδαφος και οχι εντος σπιτιου,για να μπορεσουν ισως να συνηθισουν το ενα το αλλο.Αν δεν τα "βρουνε" μικρος με μεγαλο τελικα,το κουταβι τι θα το κανεις ; 40 ημερων ειναι παρα πολυ μικρο και παρανομο να το αποκτησεις

Last edited:
  • Like
Reactions: GRDANE

teodegianni

Member
22 Οκτωβρίου 2015
5
1
37
Αστου αρκετο χρονο για να συνηθησουν. Ο μεγαλος μεχρι τωρα ηταν "μοναχοπαιδι" και απολαμβανε μαλλον αυτον τον ρολο- τωρα του φερατε ενα νιανιαρο που θα αναστατοσει την ζωη και την ρουτινα του!
Φαντασου ενα 12-14 χρονον παιδι- που ηταν αρκετα βολεμενο και καλομαθημενο πως θα αντιδρασει, οταν θα του ανακοινοθει οτι θα αποκτησει αδελφακι!!

Οι δικες μου καθε φορα που ερχοταν νεο μελος αντιδρουσαν καπος! Με ζηλιες- αδιαφορια ( κυριος ος προς τον αλλο σκυλο οστοσο και οχι σε μενα) αλλα με τον καιρο συνηθησαν! ( εχουμε 7 τωρα!).
Δεν με ανησυχεί τόσο η συμπεριφορά του κόκερ απέναντι στο κουτάβι,όσο απέναντι σε μένα. Ήταν πολύ απότομη η μεταστροφή του μέσα σε λίγες ώρες και δεδομένου ενός άρθρου που διάβασα σε αγγλικό site σχετικά με πλήρη και μόνιμη αποστασιοποίηση του "παλιού" σκύλου,τρομοκρατήθηκα!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Πολλά κοινά εντοπίζω..Λοιπόν είχα σπάνιελ θηλυκό και νεότερο βέβαια. 2 ετών. Της έφερα πιτάκι θηλυκό. Βέβαια στην αρχή για φιλοξενία λίγων ημερών και ήταν δεν ήταν 30 ημερών. Αργότερα υιοθετήθηκε. Είχε παρόμοια συμπεριφορά το κοκεράκι. Απόμακρη. Και δεν την ήθελε τη μικρή με τίποτα. Κακώς το πηρες τόσο μικρό. Ετοιμάσου για μάχες. Εμένα κρεμόταν απο το πρωί μέχρι το βράδυ απο τ αφτιά της. Της έπρηζε τα συκώτια. Και η μεγάλη δεν την ήθελε καθόλου. Κάνει τσίσα γιατί μαρκάρει, Και η αλλαγή του ήρθε απότομη. Γι αυτό ενδεχομένως και η απόσταση απέναντί σου. Δώσε χρόνο και στα δυο. Εμένα κολλητές δεν έγιναν ποτέ. Η μεγάλη έχω την αίσθηση ότι την μισούσε χαχα Η μικρή (το πιτάκι) δέθηκε πολύ βέβαια. Αλλά δεν ήταν αμοιβαίο. Τα κοκεράκια είναι μυστήρια πλάσματα και δεν τους αρέσει να μοιράζονται το αφεντικό τους. Υπομονή..θα βρείτε τις ισορροπίες σας, απλά ενδέχεται να μην γίνουν "φιλαράκια" και να ανταγωνίζονται.

teodegianni

Member
22 Οκτωβρίου 2015
5
1
37
Το κουταβι pitbull που αναφερεις το αγορασες,το υιοθετησες ή ειναι καποιου φιλου-γνωστου και δοκιμασες τη συμβιωση μαζι του για λιγες ωρες-μερες ; Αν ηταν μεγαλυτερο το κουταβι θα προτεινα να βρεθουνε σε "ουδετερο" εδαφος και οχι εντος σπιτιου,για να μπορεσουν ισως να συνηθισουν το ενα το αλλο.Αν δεν τα "βρουνε" μικρος με μεγαλο τελικα,το κουταβι τι θα το κανεις ; 40 ημερων ειναι παρα πολυ μικρο και παρανομο να το αποκτησεις
Το κουτάβι το υιοθέτησα. Σε περίπτωση που δεν τα βρούνε θα το δώσω σε μια συνάδελφο από το γραφείο που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τα σκυλιά.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Το κουτάβι το υιοθέτησα. Σε περίπτωση που δεν τα βρούνε θα το δώσω σε μια συνάδελφο από το γραφείο που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τα σκυλιά.
Δεν είναι σωστό αυτό που λες. Αύριο πες ότι κάνεις εσύ ή η κοπέλα σου αν είσαι αγόρι ένα παιδί και δεν του αρέσει του κοκερίνου. Θα δώσεις και το παιδί στη συνάδελφο; Υπερβάλλω για να σου δείξω ότι εσύ θέτεις τα όρια στο σπίτι σου , ποιός θα μπει και ποιός θα βγει και ποιός ήρθε για να μείνει.
Από προσωπική μου εμπειρία το ηλικιωμένο σκυλί ξανάνοιωσε με τον ερχομό του κούταβου. Αλλά δεν είναι απαραίτητο όλοι οι σκύλοι να αντιδράσουν το ίδιο. Σιγά σιγά θα συνηθίσει πάντως.

teodegianni

Member
22 Οκτωβρίου 2015
5
1
37
Δεν είναι σωστό αυτό που λες. Αύριο πες ότι κάνεις εσύ ή η κοπέλα σου αν είσαι αγόρι ένα παιδί και δεν του αρέσει του κοκερίνου. Θα δώσεις και το παιδί στη συνάδελφο; Υπερβάλλω για να σου δείξω ότι εσύ θέτεις τα όρια στο σπίτι σου , ποιός θα μπει και ποιός θα βγει και ποιός ήρθε για να μείνει.
Από προσωπική μου εμπειρία το ηλικιωμένο σκυλί ξανάνοιωσε με τον ερχομό του κούταβου. Αλλά δεν είναι απαραίτητο όλοι οι σκύλοι να αντιδράσουν το ίδιο. Σιγά σιγά θα συνηθίσει πάντως.
Εκ παραδρομής μάλλον δεν διατύπωσα ακριβώς αυτό που ήθελα να πω...Έχω θέσει σαν ακραία επιλογή για να το δώσω στη συνάδελφο την περίπτωση που,μετά το πέρας του χρονικού ορίου που λογικά θα πρέπει ο μεγάλος να συμβιβαστεί τουλάχιστον με τον μικρό,θα συμβεί αυτό που ανέφερα στο πρώτο μήνυμα μου:το κόκερ να αποστασιοποιηθεί ΕΝΤΕΛΩΣ από εμένα,να συνεχίσει δλδ να πράττει σαν να μην είμαι εγώ το αφεντικό του,όπως κάνει από χθες.

teodegianni

Member
22 Οκτωβρίου 2015
5
1
37
Πολλά κοινά εντοπίζω..Λοιπόν είχα σπάνιελ θηλυκό και νεότερο βέβαια. 2 ετών. Της έφερα πιτάκι θηλυκό. Βέβαια στην αρχή για φιλοξενία λίγων ημερών και ήταν δεν ήταν 30 ημερών. Αργότερα υιοθετήθηκε. Είχε παρόμοια συμπεριφορά το κοκεράκι. Απόμακρη. Και δεν την ήθελε τη μικρή με τίποτα. Κακώς το πηρες τόσο μικρό. Ετοιμάσου για μάχες. Εμένα κρεμόταν απο το πρωί μέχρι το βράδυ απο τ αφτιά της. Της έπρηζε τα συκώτια. Και η μεγάλη δεν την ήθελε καθόλου. Κάνει τσίσα γιατί μαρκάρει, Και η αλλαγή του ήρθε απότομη. Γι αυτό ενδεχομένως και η απόσταση απέναντί σου. Δώσε χρόνο και στα δυο. Εμένα κολλητές δεν έγιναν ποτέ. Η μεγάλη έχω την αίσθηση ότι την μισούσε χαχα Η μικρή (το πιτάκι) δέθηκε πολύ βέβαια. Αλλά δεν ήταν αμοιβαίο. Τα κοκεράκια είναι μυστήρια πλάσματα και δεν τους αρέσει να μοιράζονται το αφεντικό τους. Υπομονή..θα βρείτε τις ισορροπίες σας, απλά ενδέχεται να μην γίνουν "φιλαράκια" και να ανταγωνίζονται.
Δεν απαιτώ να γίνουν κολλητοί,τουλάχιστον να μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά. Όπως προανέφερα,με φοβίζει η στάση του κόκερ απέναντι σε μένα και το πόσο θα κρατήσει αυτο...Ευχαριστώ πάντως!!!

• Like
Reactions: GRDANE