Άστρα, Μυρτώ, Δημήτρης

DiMy

Member
19 Αυγούστου 2010
10
0
Αθήνα
Χαιρετισμούς σε όλα τα μέλη του forum. Μετά από αναμονή περίπου 2 μηνών, κατά τη διάρκεια των οποίων διαβάσαμε ολόκληρο το forum οριζοντίως, καθέτως, και διαγωνίως, θα αποκτήσουμε ένα γερμανικό ποιμενικό στις 3 Σεπτεμβρίου.

Απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις προς τα περισσότερα νέα μέλη είναι:
- Την πήραμε από το Del Vento Margio. Ημ/νία γέννησης: 23/6/2010. Μπαμπάς: Trikus von Batu. Μαμά: Sindy Del Vento Margio.
- Το όνομά της είναι Άστρα, όπως Opel Astra, Astra Zeneca, κλπ. :) και δεν θα το αλλάξουμε όταν την πάρουμε σπίτι.
- Η Άστρα είναι (μάλλον) μακρύτρυχο Γ.Π., που σημαίνει ότι δεν είναι εντός προτύπου κατά FCI, AKC, αλλά αυτό δεν μας ενδιαφέρει, μια που δεν σκοπεύουμε να την πάμε σε εκθέσεις.
- Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι με το που την είδαμε μαζί με τις δύο αδερφές της, την ερωτευτήκαμε αμέσως και η Μυρτώ και εγώ, εξ ου και το ότι την επισκεπτόμαστε κάθε 2 εβδομάδες (βλ. φωτό).
- Από πλευράς ενασχόλησης και τρόπου ζωής μας, η Άστρα δεν θα μείνει ποτέ μόνη στο σπίτι πάνω από 2 ώρες (επειδή δουλεύουμε ο ένας το πρωί και ο άλλος το απόγευμα) και θα μένει 8 μήνες σε διαμέρισμα με μεγάλο μπαλκόνι και 4 μήνες στο εξοχικό μας με μεγάλο κήπο. Όπως όμως διαβάσαμε σε όλα τα μηνύματα του forum, αυτό που μετράει δεν είναι τα τετραγωνικά του μπαλκονιού/κήπου, αλλά η ώρα ενασχόλησής μας μαζί της η οποία θα είναι πραγματικά σχεδόν συνεχής.

AstraTheGSD_Photo&#.jpgAstraTheGSD_Photo&#.jpg

Η Μυρτώ κι εγώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους "παλιούς", αλλά και τους νεότερους συμφορουμίτες, οι οποίοι - με τα μηνύματά σας - μας ανοίξατε τα μάτια, από απλά θέματα (όπως π.χ. γιατί ποτέ από petshop), μέχρι συνθετότερα (όπως π.χ. θέματα υγείας, τροφών, κλπ.). Ελπίζουμε όταν γίνουμε σχετικά εμπειρότεροι, να μπορέσουμε να συμβάλλουμε και με δικές μας γνώσεις/απόψεις.

Φιλικά,
Δημήτρης και Μυρτώ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Κάτσε ρε παιδιά... κι εμείς τώρα τι θα ρωτήσουμε; :D Μ' αρέσουν πάρα πολύ τα μακρύτριχα γ.π. *agapoylas*
Με το καλό να σας έρθει το αστράκι σας :) Εχετε καταλάβει ότι περισσότερο θα βλεπόσαστε με το σκυλί, παρά μεταξύ σας ε; :p

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
καλως ηρθατε και με το καλο να το δεχτειτε.
Κι εγω με την γυναικα μου εχουμε αντιθετα ωραρια. Πολυ βολικο απο καποιες αποψεις.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
καλως ηρθατε και με το καλο να το δεχτειτε.
Κι εγω με την γυναικα μου εχουμε αντιθετα ωραρια. Πολυ βολικο απο καποιες αποψεις.
Nα σας ζησει!! Ειναι πανεμορφα τα μακρυτριχα ΓΠ!! Καταλαβαινω οτι θα περασει υπεροχη ζωη κοντα σε τοσο υπευθυνους γονεις!

Το αντιθετο ωραριο μου θυμιζει μια ταινια με το Βεγγο εφοριακο και τη γυναικα του που δουλευε σε εργοστασιο και επικοινωνουσαν με σημειωματα! :p
Παντως σιγουρα ειναι πολυ καλο αυτο για το σκυλο!
Ωστοσο θα ελεγα σιγα σιγα οταν με το καλο παρετε το κουταβι να το μαθετε καποια στιγμη να μενει και μονο του μην του ερθει ξαφνικο οταν/εαν χρειαστει....

E-va

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2009
434
0
Αχαρνές
Εχετε καταλάβει ότι περισσότερο θα βλεπόσαστε με το σκυλί, παρά μεταξύ σας ε; :p
Αμάν βρε κορίτσι μου, θα με πεθάνεις καμια μέρα!! :D:D:D:D:D

Χαίρομαι που βοηθηθήκατε απο εδώ για την απόφασή σας!

Καλως ήλθατε λοιπον και με το καλό να έρθει το αστράκι σας!!

DiMy

Member
19 Αυγούστου 2010
10
0
Αθήνα
Ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σας.

Μετά τα εμβόλιά μας, ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να βρούμε και γείτονες συμφορουμίτες και να γνωριστούμε και από κοντά.
- Σίγουρα μια πρώτη επίσκεψη θα γίνει στο puppies park στο Μαρούσι, για κοινωνικοποίηση, όπου διαβάσαμε ότι πάνε και μερικά μέλη του forum.
- Η γειτονιά που μένουμε δεν είναι ιδιαίτερα βολική, γιατί κυκλοφορούν αρκετά αδέσποτα ή ημιδεσποζόμενα (και βλαμένοι ιδιοκτήτες), οπότε θα πέσει πολύ ξύλο - με τους ιδιοκτήτες, όχι με τα σκυλιά που δε φταίνε σε τίποτα.
- Για κοινωνικοποίηση με ανθρώπους, μάλλον δεν θα υπάρξει πρόβλημα, γιατί στο σπίτι μας μπαινοβγαίνει μπόλικος κόσμος ούτως ή άλλως. Θα τους βάλουμε να φοράνε γυαλιά, καπαρντίνες, καπέλα, ομπρέλες, μούσια, κλπ., για να συνηθίζει η Άστρα σε διάφορα...

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
- Για κοινωνικοποίηση με ανθρώπους, μάλλον δεν θα υπάρξει πρόβλημα, γιατί στο σπίτι μας μπαινοβγαίνει μπόλικος κόσμος ούτως ή άλλως. Θα τους βάλουμε να φοράνε γυαλιά, καπαρντίνες, καπέλα, ομπρέλες, μούσια, κλπ., για να συνηθίζει η Άστρα σε διάφορα...
:D:D:D

Δεν το είχα σκεφτεί αυτό!! πρέπει να έχει πολύ πλάκα!!

Καλώς να τη δεχτείτε,πάντα υγιής και ευτυχισμένη!!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εχετε καταλάβει ότι περισσότερο θα βλεπόσαστε με το σκυλί, παρά μεταξύ σας ε; :p
Τωρα αυτο ειναι καλο ή κακο? Μαλλον εξαρταται....
Εγω παντως δεν θα αντεχα να ειμαι μαζι με κανεναν ανθρωπο τοσες ωρες οσες ειμαι μαζι με την Ηρα. Και φυσικα κανενας ανθρωπος δεν θα αντεχε τοσες ωρες εμενα :paja1:

μεγαλη υποθεση που τα σκυλια δεν μιλανε

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Ποσο δικιο εχεις!!!!!!!!!
:p

Τωρα αυτο ειναι καλο ή κακο? Μαλλον εξαρταται....
Εγω παντως δεν θα αντεχα να ειμαι μαζι με κανεναν ανθρωπο τοσες ωρες οσες ειμαι μαζι με την Ηρα. Και φυσικα κανενας ανθρωπος δεν θα αντεχε τοσες ωρες εμενα :paja1:

μεγαλη υποθεση που τα σκυλια δεν μιλανε

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
καλημερα τον ιδιο μπαμπα εχουμε!
δεν καταλαβα το Η Άστρα είναι (μάλλον) μακρύτρυχο Γ.Π.,
φυσικα και σε ενδιαφερει να ειναι εντος προτυπου αλλιως ποιος
ο λογος να παρεις απο εκτροφεα?

εχω δει και τα δυο σκυλια απο κοντα και ειναι φανταστικα!

XPHSTOS

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
241
0
ΠΛΑΓΙΑΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Να την χαίρεστε την μικρή και με το καλό να έρθει (άντε λίγες μέρες έμειναν :) ).
Και με το που έρθει περιμένουμε πολέέέέέέέέέέές φωτογραφίες το δικό της topic.

DiMy

Member
19 Αυγούστου 2010
10
0
Αθήνα
@zouzounos: Το ξέραμε ότι θα βρούμε "συγγενείς" εδώ... Ο λόγος που μας ενδιαφέρει να πάρουμε από εκτροφέα είναι
(α) Να ξέρουμε την προϊστορία απο πλευράς υγείας του γεννεολογικού δέντρου της Άστρας, ώστε να ελαττώσουμε τις πιθανότητες προβλημάτων αργότερα.
(β) Να ξέρουμε ότι θα έχουμε κοντά μας ένα γνώστη της φυλής (τον Γιώργο στη συγγεκριμένη περίπτωση) που θα μας βοηθάει σε τυχόν απορίες - και όχι έναν άχρηστο "πωλητή" ενός petshop που δεν τον ενδιαφέρει η ψυχή που πούλησε.
(γ) Να ξέρουμε ότι η Άστρα είναι καθαρόαιμη Γ.Π., πράγμα που απέκλειε να υιοθετήσουμε από το δρόμο/καταφύγιο, γιατί εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε τις γνώσεις να κρίνουμε εάν ένα σκυλί του δρόμου είναι καθαρόαιμο ή όχι.

Ο εκτροφέας μας ενημέρωσε ότι το κουτάβι θα ήταν μάλλον μακρύτριχο (προς τιμή του, διότι θα μπορούσε κάλλιστα να το είχε αποκρύψει) και κατόπιν κάναμε μεγάλη έρευνα επί του θέματος, από την οποία προέκυψαν τα εξής:
1. Τα στατιστικά είναι ότι προκύπτει περίπου 1 μακρύτριχο κουτάβι στα 8-10, λόγω ενός "μειούμενου" (recessive) γονιδίου που προέρχεται από την αρχική "κατασκευή" των Γ.Π. Με άλλα λόγια, την εποχή που "κατασκευάστηκε" το είδος, τα Γ.Π. ήταν μακρύτριχα. Επειδή αυτό δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες "κατασκευής", σιγά-σιγά το γονίδιο αυτό αποφεύχθηκε κατά την εκτροφή, με αποτέλεσμα πλέον να είναι σπάνιο.
2. Το μακρύτρυχο Γ.Π. είναι σχετικά πιο βαρυκόκαλο/μεγάλο από το κοντότριχο.
3. Αν και - όπως γράψαμε και στο εισαγωγικό μας μήνυμα - τα FCI και AKC δεν αναγνωρίζουν το μακρύτριχο Γ.Π. ως "σύννομο" με το πρότυπο, οι αντίστοιχοι κυνολογικοί όμιλοι της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου δεν κάνουν διακρίσεις με βάση το τρίχωμα.
4. Από φωτογραφίες που είδαμε, μας φάνηκε ότι το μακρύτριχο Γ.Π. είναι σαφώς εντυπωσιακότερο - αυτό είναι σαφώς θέμα προσωπικής αισθητικής.

Τα (1), (2), και (3) παραπάνω δεν μας απασχολούν καθόλου - απλά τα αναφέρουμε ως πληροφορίες περί του είδους και έχουν ως πηγή μόνο το internet. Σαφώς και δεν θεωρούμε ότι 2 μήνες έρευνας μας κάνουν εξπέρ επί του θέματος.
Το (4) παραπάνω, μας απασχολεί ως αισθητική.

Πέρα από όλα αυτά, το ζήτημά μας είναι ότι θέλαμε ένα κουτάβι που να το αγαπάμε, να μας αγαπάει, και να γίνει κανονικό μέλος της οικογένειάς μας. Από τα κουτάβια που είδαμε όταν πήγαμε στο εκτροφείο, αυτό το κουτάβι ήταν σαφώς η Άστρα. Εάν τη θέλαμε για εκθέσεις, θα έπρεπε να μην τη διαλέξουμε, γιατί θα ήταν εκτός προτύπων. Δεδομένου ότι δε μας ενδιαφέρουν οι εκθέσεις, είμαστε στην εξαιρετικά ευτυχή θέση να αναμένουμε με ανυπομονησία να παραλάβουμε το κουτάβι που ερωτευτήκαμε με την πρώτη ματιά!

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
με εστειλες με την καλη εννοια!
σιγουρα καποια στιγμη θα τα πουμε στον γιωργο
εμενα να δεις πως με εχει βοηθησει!

BOYAR

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2010
240
6
πανεμορφο κουκλι να το χαιρεστε ...ειμαστε συγγενεισ απο εκτροφεα να σας ζησει....