Άσκηση στο σπίτι

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Καλημέρα σε όλους! Σας παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό αν και δεν γράφω, αλλά τώρα, αν έχετε την καλοσύνη, θα ήθελα την άποψη σας για ένα θέμα που με απασχολεί. Έχω τρία σκυλιά, ένα μικρόσωμο, ένα μεσαίο και ένα μεγαλόσωμο τα οποία ζουν μέσα στο σπίτι μαζί μας. Κανένα δεν είναι ιδιαίτερα υπερκινητικό αλλά πάντα απολαμβάνουν τις βόλτες και τα παιχνίδια. Και εδώ έρχεται το ''προβλημα''. Προσφάτως μετακομίσαμε σε ένα νέο σπίτι, αλλά εδώ στην περιοχή πρώτον δεν υπάρχουν μέρη που θα μπορούσε ένας σκύλος να κάνει τη βόλτα του άνετα, και δεύτερον κυκλοφορούν πάρα πολλά σκυλιά, από σπίτι μεν αλλά τα αφήνουν ελεύθερα να βολτάρουν και δεν είναι ιδιαίτερα φιλικά, οπότε τα αποφεύγουμε. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι να κάνουμε μόνο δύο βόλτες των 20 λεπτών καθημερινά, και να ανεβαίνουμε 1-2 ώρες στην ταράτσα του σπιτιού για να μπορούν τα σκυλιά να τρέξουν. Η ερώτηση μου είναι, πιστεύετε ότι η άσκηση τους είναι επαρκής ή μήπως θα πρέπει να βρω κάποια άλλη λύση προκειμένου να βγαίνουν περισσότερο; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν σας κούρασα :)

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Η ασκηση του καθε σκυλου εξαρταται παντα απο τον ιδιο τον σκυλο και την ηλικια του. Οποτε δεν υπαρχουν στανταρ.

Το οτι ειναι 3 ειναι καλο εφ'οσον μπορουν και παιζουν μαζι. Παρολα αυτα θα πρεπει να βρεις τροπους γιατι η βολτα περα απο ασκηση ειναι και κοινωνικοποιηση. Την ταρατσα αργα ή γρηγορα θα την βαρεθεις.

Εγω προτεινω 2 φορες την εβδομαδα αν εχεις αυτοκινητο να τα παιρνεις και να πηγαινεις καπου οπου θα μπορεις να τα βγαλεις βολτα.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλημέρα.
Η βόλτα στο σκύλο δεν ικανοποιεί μόνο το θέμα της άσκησης...τώρα φυσικά ξέρω και άλλους που μένουν μόνο στο 20λεπτο της βόλτας και τίποτα άλλο. Θα είναι δύσκολο και με 3 σκυλιά το θέμα της βόλτας. Τα βγάζεις μαζί ή χώρια ? Δεν μπορείς να τα φορτώσεις στο αυτοκίνητο και να πας λίγο πιο μακριά για βόλτα ?

Πόσες φορές έγραψα την λέξη βόλτα πια ??? :rolleyes:

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Δεν τα πάτε μεγάλες βολτες επειδη φοβάστε τα άλλα σκυλιά?
Αυτο που ειπε και η Σταματία, αυτοκίνητο και βόλτα σε ελεγχόμενο χώρο.
Η ταράτσα έχει και τους κινδύνους της...

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις, έχετε δίκιο, είναι και η κοινωνικοποίηση μέσω της βόλτας σημαντική. Να άπαντήσω κι εγώ στις ερωτήσεις σας, το πρωί που ο χρόνος είναι πιο περιορισμένος, τα πάω σε δύο ''δόσεις'', το μεσαίο και το μεγάλο μαζί και το μικρό μόνο του. Ευτυχώς περπατάνε ήρεμα με το λουρί, γιατί αλλιώς θα είχα μεγάλο πρόβλημα. Το απόγευμα που έχω πιο πολύ χρόνο πηγαίνω το καθένα ξεχωριστά.
Πράγματι φοβάμαι αρκετά τα άλλα σκυλιά που κυκλοφορούν εδώ, επειδή συναντήσαμε αρκετά που δεν αντέδρασαν πολύ καλά στην παρουσία μας και δεν θα ήθελα να δημιουργηθεί πρόβλημα. Το να τα βάζω στο αυτοκίνητο και να πηγαίνουμε βόλτες πιο μακρινές το κάνω, αλλά μόνο τα σαββατοκύριακα. Τώρα το καλοκαίρι τα παίρνω πότε το ένα και πότε το άλλο μαζί μου και σε καφετέριες, ταβέρνες κλπ. Θα φροντίσω να βάλω πιο συστηματικά στο πρόγραμμα μας τις βόλτες με το αυτοκίνητο μάλλον, γιατί το τελευταίο που θέλω είναι να είναι δυστυχισμένα.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Δυο 20άλεπτες βόλτες με γρήγορο βηματισμό είναι καλά, σε σαράντα λεπτά έντονου περπατήματος κάνεις περίπου τέσσερα χιλιόμετρα. Λίγοι είναι αυτοί που περπατούν καθημερινά τέσσερα χιλιόμετρα με το σκύλο τους. Όποτε αν ισχύουν οι χρόνοι που είπες είσαι μια χαρά.

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Ευχαριστώ πολύ και πάλι! Οι χρόνοι ισχύουν, αλλά δεν ξέρω αν πράγματι φτάνουμε τα 4 χιλιόμετρα! Θα μετρήσω τη διαδρομή, με βάζεις σε σκέψεις!!
Συλβόσκυλο, δεν θυμάμαι αν τα έχω παρουσιάσει, αλλά αν μου πείτε πως να ανεβάσω εικόνες θα το κάνω τώρα, απλά είμαι άσχετη!

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Ευχαριστώ πολύ και πάλι! Οι χρόνοι ισχύουν, αλλά δεν ξέρω αν πράγματι φτάνουμε τα 4 χιλιόμετρα! Θα μετρήσω τη διαδρομή, με βάζεις σε σκέψεις!!
Συλβόσκυλο, δεν θυμάμαι αν τα έχω παρουσιάσει, αλλά αν μου πείτε πως να ανεβάσω εικόνες θα το κάνω τώρα, απλά είμαι άσχετη!
:D
κανεις ένα νέο θέμα, όπου παρουσιάζεις τα σκυλιά, και απο το photobucket.com(στο οποίο θα κάνεις λογαριασμο) θα ανεβάζεις φωτογραφίες.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Δυο 20άλεπτες βόλτες με γρήγορο βηματισμό είναι καλά, σε σαράντα λεπτά έντονου περπατήματος κάνεις περίπου τέσσερα χιλιόμετρα. Λίγοι είναι αυτοί που περπατούν καθημερινά τέσσερα χιλιόμετρα με το σκύλο τους. Όποτε αν ισχύουν οι χρόνοι που είπες είσαι μια χαρά.
..........
40 λεπτα 4σσερα χιλιομετρα περπατημα μαζι με σκυλο ειναι ανεκδοτο... ακομα και να τον σερνεις το σκυλο δεν θα τα κανεις,, γιατι ο σκυλος εχει βγει εξω να δει και να μυρισει και οχι να περπατα με το χρονομετρο σε εντονο βημα,,, εκτος και τον ξελεμιασεις στα τραβηγματα ==))

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
..........
40 λεπτα 4σσερα χιλιομετρα περπατημα μαζι με σκυλο ειναι ανεκδοτο... ακομα και να τον σερνεις το σκυλο δεν θα τα κανεις,, γιατι ο σκυλος εχει βγει εξω να δει και να μυρισει και οχι να περπατα με το χρονομετρο σε εντονο βημα,,, εκτος και τον ξελεμιασεις στα τραβηγματα ==))
Τα κάνεις, τα κάνεις. Δεν σε πάει ο σκύλος βόλτα, εσύ τον πας. Αυτός προσαρμόζεται στο ρυθμό σου και όχι εσύ στο δικό του. Σε λογικά πλαίσια πάντα, δε λέω να βάλεις ένα ηλικιωμένο σκύλο να κάνει μαραθώνιο αλλά ένας νεαρός και υγιής σκύλος τα τέσσερα χιλιόμετρα τα έχει για πλάκα στα 40 λεπτά και ας μυρίζει. Αν τον αφήσεις βέβαια ανά δύο μέτρα θα κάθεται δέκα λεπτά και θα μυρίζει.
Δεν έχει την πολυτέλεια ούτε αυτός αλλά ούτε και εσύ να είσαι έξω με τις ώρες. Σε σύντομο χρόνο πρέπει να γίνουν όλα.
Αν έχεις παραπάνω χρόνο να αφιερώσεις τότε ακόμα καλύτερα γιατί θα είστε και οι δυο πιο χαλαροί.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Τα κάνεις, τα κάνεις. Δεν σε πάει ο σκύλος βόλτα, εσύ τον πας. Αυτός προσαρμόζεται στο ρυθμό σου και όχι εσύ στο δικό του. Σε λογικά πλαίσια πάντα, δε λέω να βάλεις ένα ηλικιωμένο σκύλο να κάνει μαραθώνιο αλλά ένας νεαρός και υγιής σκύλος τα τέσσερα χιλιόμετρα τα έχει για πλάκα στα 40 λεπτά και ας μυρίζει. Αν τον αφήσεις βέβαια ανά δύο μέτρα θα κάθεται δέκα λεπτά και θα μυρίζει.
Δεν έχει την πολυτέλεια ούτε αυτός αλλά ούτε και εσύ να είσαι έξω με τις ώρες. Σε σύντομο χρόνο πρέπει να γίνουν όλα.
Αν έχεις παραπάνω χρόνο να αφιερώσεις τότε ακόμα καλύτερα γιατί θα είστε και οι δυο πιο χαλαροί.
.......
μηπως να του επαιρνες ενα διαδρομο γυμναστικης ..??? ==))

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εχω κανει 5 χιλιομετρα με τη ζηνα σε μια ωρα μετρημενα,,, παρα πολυ κουραστικο ... παρολο που με τραβαγε =)) ,,

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
εχω κανει 5 χιλιομετρα με τη ζηνα σε μια ωρα μετρημενα,,, παρα πολυ κουραστικο ... παρολο που με τραβαγε =)) ,,
Είναι ξεπάτωμα, το ξέρω. Εγώ ευτυχώς εδώ που είμαι έχω τη δυνατότητα να τις βγάζω με ποδήλατο. Με τα πόδια θεωρητικά γίνεται, αν κρίνω από το διάδρομο, αλλά σίγουρα στο τέλος οι γλώσσες, σκύλου και ανθρώπου, θα έχουν κρεμάσει. Τουλάχιστον μέχρι να του πάρεις τον αέρα.
Με το ποδηλατάκι μια χαρά. Χαλαρό πεντάλ εγώ, γρήγορο περπάτημα οι σκύλες, όχι πολύ τρέξιμο γιατί τα έχουν τα χρονάκια τους

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Να σας συστήσω και τα κορίτσια μου λοιπόν!
Αυτή είναι η Μπουμπού, ημίαιμο σπιτς και η γηραιότερη, κάθώς είναι 12 ετών και με ελαφρά καρδιοπάθεια.
[/URL][/IMG]

Εδώ είναι η Άσια, ημίαιμο γερμανικό ποιμενικό, 6 ετών

Και τέλος η Ίγκυ, επίσης ημίαιμο αγνώστου προελεύσεως, 4 ετών

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Για την άσκηση της 12άχρονης συμβουλέψου τον κτηνίατρο γιατί ανάλογα με τη φύση της καριδοπάθειας εξαρτάται και η φύση της άσκησης που θα πρέπει να ακολουθεί.
Αυτό είναι το πρόβλημα όταν οι ηλικίες απέχουν πολύ. Έχουν διαφορετικές ανάγκες.
Είναι όλες πολύ όμορφες. Να τις χαίρεσαι.

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Σε ευχαριστώ πολύ! Για τη 12χρονη ο κτηνίατρος μας είπε να μην τρέχει πολύ και να μην τη βγάζουμε όταν κάνει ζέστη (κανένα δεν βγάζω στη ζέστη). Κατά τ' άλλα ένα χαλαρό περπάτημα της είναι εντάξει με την καρδιά, σύμφωνα με ότι μας συμβούλεψε.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
feroza τα παντα εξαρτωνται απο το που θα βγει βολτα ο σκυλος.
Αν μιλαμε για εξοχη εκει αναλογα τον σκυλο μπορεις να τον εχεις με ενα μακρι σχοινι να κρεμεται μεχρι και ελευθερο με δεδομενο οτι σε ακολουθει και καθοριζεις εσυ τον ρυθμο και το που πατε.

Οταν μιλαμε για μεσα στην πολη δεν γινεται να σε τραβαει ο σκυλος οταν πας γρηγορα, ειδικα οταν τρεχεις, ουτε να μυριζει απο δω και απο κει. Αλλο η βολτα "περιπατος" αλλο η βολτα "ασκηση".

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog