Άλογο, γάιδαρος και ο Φιντέλ

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Τον Φιντελ το ξερετε , εχει εντονο prey drive παρολο που δεν ειναι το χαρακτηριστικο των bullmastiff.Εχει μεγαλο ερωτα με τους σκατζοχοιρους και μια φορα εμπλεξε και με μια γατα.

Οκ μεχρι εδω μου φαινονται φυσιολογικα αυτα με την εως τωρα εμπειρια μου με τον προεδρο.

Προχθες με παιρνει πανικοβλητη η συζυγος στο γραφειο.Ακολουθει η συζητηση.
-Νασο δεν θα το πιστεψεις , κοντευω να τρελλαθω με τον ανισοροπο που εχουμε.
-Τι εγινε ρωταω εγω.
-Εφερε ο παπαΜιχαλης το αλογο και τον γαιδαρο να φανε στο πανω κτημα και ο Φιντελ ξηλωσε την περιφραξη και αρπαξε τον γαιδαρο απο τον κωλο και δεν τον αφηνει και τρωει κλωτσιες και δεν καταλαβαινει.
-Εγω βεβαια επαθα σοκ.Ο γαιδαρος ειναι οκ οπως και το αλογο.Ο παπαΜιχαλης δεν καταλαβε τιποτα γιατι τα ειχε αφησει να βοσκησουν και ειχε φυγει.Και ο Φιντελ καλα χωρις κανενα σημαδι αναπηριας μετα το ξυλο απο τις κλωτσιες.

Οκ λεω και προχθες αποφασισα να κλεισω την τρυπα στο συρματοπλεγμα.Το κανω και ερχεται ο σκυλος και κανει το απιστευτο.Ακριβως διπλα μου ανοιγει με ανεση μια αλλη τρυπα και τρεχει προς το μαντρι του παπα.

Τρεχω απο πισω και βλεπω το αλογο , τον γαιδαρο με τον παπα να πηγαινει τα ζωα του σε ενα μερος να βοσκησουν και τον Φιντελ να πηγαινει αυτην την φορα στο αλογο.

Του βουταει την ουρα και το αλογο αρχιζει τις κλωτσιες με εμενα καπου αναμεσα να προσπαθω να σωσω τον Φιντελ και εμενα.Μετα απο μια καλη κλωτσια στο στηθος , ο Φιντελ πεφτει με μια τουφα ουρας αλογου στο στομα και τον πιανω.

Γλυτωσε αρκετες ξωφαλτσες που αν τον εβρισκαν στα μουτρα τωρα δεν θα υπηρχε.

Ο παπας εχει 2 Καυκασιους και εχει σχεση με τα ζωα και δεν πολυενοχληθηκε , απλα μια παρατηρηση μου εκανε , να κλεισω τρυπες μην τυχον ξαναφυγει και βρει κανεναν και τον τρομαξει και τρεχουμε για αλλα μετα.

Ηδη πηρα αδεια την επομενη βδομαδα να κατσω να φτιαξω ολη την περιφραξη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Δεν παίζεται ο πρόεδρος :eek:
Αν μένατε Αθήνα, θα την κοπάναγε, να κυνηγάει μηχανάκια και αυτοκίνητα...:rolleyes:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Αχαχαχαχαχαααααααααααα!!!
Με συγχωρείς βρε Nasouk αλλά έχω πεθάνει στα γέλια!! Πρόσεχε τον μέχρι να τελειώσεις τις εργασίες γιατί είναι πολύ επικίνδυνο, στην ανάγκη δέστον μέχρι να είσαι σίγουρος ότι δεν θα φάει άλλη κλωτσιά..

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Μωρε εσεις γελατε , αλλα εμενα μου πηγε η καρδια στην κουλουρι.
Εχω φτιαξει ενα kennel μεσα στο κτημα οπου μενει προς το παρον εκει(απο κει δεν μπορει να βγει).
Μηχανακια και αυτοκινητα δεν θα κυνηγησει , δεν εχει δειξει τετοια διαθεση....ακομα.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Ενίσχυσε καλά την περίφραξη....οι κλωτσιές απο τέτοια ζώα μπορεί να αποβούν μοιραίες ...ειδικά αν ο σκύλος δεν είναι και ευέλικτος πολύ για να καταφέρει να τις αποφύγει.
Φαντάζομαι τρομάρα που θα πήρες....

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Καλα οι Καυκασιοι ειναι παλουκωμενοι κατω απο ενα δεντρο ο καθενας εδω και χρονια και λυσσανε οταν κανουμε βολτα προς τα εκει.Ουτε στα 100 μετρα δεν θελω να περναμε απο κει γιατι αμα σπασει καμμια αλυσιδα αντε να μας αναγνωρισετε μετα.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Μωρε εσεις γελατε , αλλα εμενα μου πηγε η καρδια στην κουλουρι.
Εχω φτιαξει ενα kennel μεσα στο κτημα οπου μενει προς το παρον εκει(απο κει δεν μπορει να βγει).
Μηχανακια και αυτοκινητα δεν θα κυνηγησει , δεν εχει δειξει τετοια διαθεση....ακομα.
Και δε πέρασες ούτε για καφέ;

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Τυχερος ηταν ο Φιντελ! Ευτυχως που τα ιπποειδη και τα δυο δεν ηταν κακα απο το κεφαλι τους. Ειναι μερικα που σημαδευουν και δεν χτυπανε οπου να 'ναι. ;)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Και η σκύλα μου το είχε το χούι....άλλα της κόπηκε νωρίς....την πρώτη φορά που πήγε να αρπάξει έναν γάιδαρο, έφαγε την κλωτσιά της στην μούρη, λίγο πάνω από το μάτι ευτυχώς, τσίμπησε μια ωραία διάσειση και για καμιά βδομάδα έβλεπε αστράκια κι από τότε τους γαύγιζε μόνο από μακρυά.....

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ο τιτλος του θεματος επρεπε να ειναι Αλογο/Γαιδαρος - Φιντελ = 0-2 :D
Προσεχε τον γιατι παραπηρε φορα και παρολο που γελασα με την εξιστορηση σου μην παθει τιποτα ο κεφαλας. Γερη περιφραξη και αγιος ο Θεος!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Απο τα μικρουλικα ζωακια βλεπω οτι ανεβηκε πολλες κατηγοριες.
Ευτυχως που δεν υπαρχουν ελεφαντες στην πανιδα της Ελλαδας γιατι δεν θα σε εβλεπα καλα με τον τρελο προεδρο.

Παλι καλα που δεν χρειαζεται να του πουμε περαστικα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ο δικος μου παντως την ειχε πεσει σε ενα κοπαδι γελαδια... εφαγε το ξυλο της ζωης του αλλα χαμπαρι δεν πηρε,..

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Φτηνά τη γλίτωσε ο "μικρός"....
Κοίτα τα σχέδια της περίφραξης του Αλκατραζ για να πάρεις ιδέες, αλλιώς δεν τον βλέπω καλά :p

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Πως σκέφτεσαι να κάνεις την περίφραξη?
-ύψος, υλικά, κλπ...
Είναι πολλά μέτρα?

ΥΓ
Αφού την γλίτωσε απο τις κλωτσιές,,,, πάλι καλά...!

Last edited:

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Υπαρχει περιφραξη με το κλασικο συρματινο μπακλαβαδωτο πλεγμα.Στο κατω σημειο συνηθως περναει ενα χοντρο συρμα που πιανει το κατω μερος του φρακτη και τεντωνει ουσιαστικα ετσι ωστε να υπαρχει αντισταση στο σηκωμα του φρακτη.

Εχω 2 επιλογες στο μυαλο μου.

Η μια ειναι σεναζ μπετο σε ολη την περιφραξη κοντα στα 100 μετρα που εχει μεγαλυτερο κοστος οπως και χαρμανια, καλουπωμα , στρωσιμο κλπ κλπ.

Η αλλη ειναι , περναω ενα χοντρο συρμα στον φρακτη κατω κατω απο κολονα σε κολονα.Εκτος απο αυτο εχω και ραβδους που πλεκω το κατω μερος του φρακτη παραλληλα με το εδαφος βαζοντας και τις ραβδους.
Μετα παιρνω πασαλακια 50-70 εκατοστα , μπετοβεργες κομμενες στις πανω διαστασεις και με κουρμπα στο πανω μερος , οπου τις μπηγω στο χωμα ωστε να πιασουν την σιδερενια ραβδο που θα τρεχει παραλληλα με το εδαφος.

Η δευτερη λυση μου φαινεται πιο ευκολη και πιο φθηνη.

Θα κανω την δευτερη και εφοσον εχω υποψιες οτι μπορει να βγει , θα ριξω και τσιμεντο απο πανω.

Το υψος ειναι κοντα στα 2 μετρα , αλλα δεν βγαινει απο πανω , απο κατω ο βγαινει ο διαολος.
Παει χωνει την κεφαλα του και μολις φτασει στο σβερκο , ετσι οπως ειναι ξαπλωμενος , σηκωνεται με δυναμη και γινει η περιφραξη σαν τουνελι και μετα σερνεται σαν σαυρα και βγαινει.

Σκεφτηκα μεχρι και αγκαθωτο πλεγμα να βαλω κατω , αλλα εχω και παιδια , ασε που ειναι τοσο λεβιες που θα βγαλει κανενα ματι.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Πολλά μέτρα...

Έχεις σκεφτεί να βάλεις ανα 1,5 μέτρο εναν κοιλοδοκό (όχι ιδιαίτερα μεγάλο), με ένα μικρό σκάψιμο περίπου 50-60πόντους, όπου θα είναι η βάση του μέσα στο έδαφος και μόνο εκεί μπορείς να ρίξεις λίγο μπετό.
Ανάμεσα απο τους κοιλοδοκούς μπορείς να βάλεις στο κατώτερο σημείο ΄π.χ. μια τάβλα ή ενα στραντζαριστό. Απο εκεί και πάνω θα συνεχίσεις με το σύρμα.

Το κολόνες έχεις τώρα???

?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97