Άλλο ένα πρόβλημα με την τουαλέτα

Eiri

Member
27 Ιουνίου 2014
10
1
Λοιπόν εγώ έχω ένα σκυλάκι west highland terrier και είναι 1 χρονών. Μέχρι στιγμής ήταν όλα καλά με το θέμα της τουαλέτας πήγαινε στην πάνα της στο μπαλκόνι και στα δύο σπίτια καθώς δεν την έχω σταθερά σε ένα. Και εδώ μάλλον ξεκινάει το πρόβλημα. Το βράδυ την έχω στο σπίτι του αγοριού μου και το πρώι την παίρνω στο δικό μου καθώς δεν είναι κανένας να κάτσει μαζί της. Και τέλος πάντων να μην πολυλογώ τώρα τελευταία που την βγάζω βόλτα να κάνει την ανάγκη της έξω και προσπαθώ να καταργήσω την πάνα στο μπαλκόνι ναι μεν πέτυχε αλλά έχουμε δημιουργήσει και ένα τεράστιο πρόβλημα, ξεκίνησε να κατουράει στον καναπέ και να κάνει την ''χοντρή'' της ανάγκη μέσα στο σπίτι. Μήπως δεν την βγάζω βόλτα όσο πρέπει? Μήπως φταίει το ότι δεν έχει ένα σταθερό σπίτι και είναι στο πήγαινε έλα και την μπερδεύω ? Λέτε να υπάρχει μια λύση ώστε και να εξακολουθώ να την έχω και στα δύο σπίτια καθώς και εγώ δεν κάθομαι όλοι μέρα στο σπίτι μου αλλά και να μην έχω θέμα με την τουαλέτα? Ένα πρόγραμμα κάτι τέλος πάντων να με σώσει?

Πείτε μου εσείς τι κάνετε με το δικό σας σκυλάκι μπας και εγώ βρω μια λύση...:):):):):)

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Πόσες φορές την βγάζεις βόλτα?
Τι έκανες την πρώτη φορά που τα έκανε μέσα?
Και κυρίως....γιατί τα έκανε σε πάνα μέχρι ενός έτους???? Δεν έβγαινε?

• Like
Reactions: kanarini

Eiri

Member
27 Ιουνίου 2014
10
1
Την βγάζω γύρω στης 4 μικρές βόλτες στο τετράγωνο φαντάσου μέχρι να κάνει τα ''απλά'' και 2 μεγάλες. Δεν της αφαίρεσα την πάνα διότι σχεδόν στα Γιάννενα όλο τον καιρό εκτός από δύο μήνες βρέχει ασταμάτητα και όταν έκανα την κίνηση να την βγάλω έξω όταν σταμάταγε γυρνάγαμε σπίτι μούσκεμα αλλά και πάλι την έβγαζα βόλτα αλλά δεν μπορούσα να αφαιρέσω την πάνα καθώς δεν είχα την δυνατότητα να την βγάλω λόγο καιρού. Την πρώτη φορά που τα έκανε μέσα δεν την μάλωσα η κάτι τέτοιο, το θεωρώ λάθος να το κάνω αυτό καθώς όλοι λένε ότι και καλά με εφημερίδα πρέπει να την χτυπάς στον ποπό και να της λες ''τι έκανες εκεί'' και τέτοια. Όχι, για κανέναν λόγο δεν παίζει να κάνω κάτι τέτοιο αλλά και αυτό που έκανα μάλλον λάθος ήταν. Όταν τα έκανε και την προλάβαινα την σήκωνα την έβαζα στην πάνα χωρίς κάποια αντίδραση μου και της έλεγα ''κάνε'' που συνήθως είναι η λέξη κλειδί όταν πάει για την ανάγκη της, αλλά ποτέ δεν έπιασε. Πφφφφ. Είναι πρώτη φορά που έχω σκυλάκι στο σπίτι μέσα και μου φαίνονται όλα τόσο μα τόσο δύσκολα γιατί μάλλον προσπαθώ με λάθους τρόπους.

Eiri

Member
27 Ιουνίου 2014
10
1
Πες μου τι κάνεις εσύ με το σκυλάκι σου μπας και βρω και εγώ κάποια λύση.

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Την βγάζω γύρω στης 4 μικρές βόλτες στο τετράγωνο φαντάσου μέχρι να κάνει τα ''απλά'' και 2 μεγάλες.
Δε ξέρω αν αυτό θα έλυνε το πρόβλημα (πολύ αμφιβάλω), αλλά από την πολύ μικρή μου προσωπική εμπειρία, δεν πρέπει να επιστρέφεις στο σπίτι μόλις κάνει την απλή ή τη σύνθετή της ανάγκη.

Το κατάλαβα, όταν φιλοξένησα ο πεκινουά μιας φίλης για δυο εβδομάδες. Βιαστικός εγώ με κάτι διαγωνισμούς που έτρεχα τότε (δεν κοιμόμουν καλά καλά), έβγαζα το σκυλί στο άλσος ίσα για να κάνει την ανάγκη του. Μόλις ολοκλήρωνε, το μάζευα σπίτι γιατί είχα και "σοβαρές δουλειές".. Στο αποτέλεσμα, μια δύο μέρες μετά συνειδητοποίησα ότι το σκυλί έμαθε να κρατιέται. Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο απλά πονηρεύτηκε, ότι αν τα κάνει θα τελειώσει η βόλτα του. Έτσι το ανέβαλε μέχρι τη στιγμή που αγανακτισμένος και απογοητευμένος εγώ μετά από μία ολόκληρη ώρα υπομονής το επέστρεψα σπίτι. Ένα μέτρο πριν από την είσοδο της πολυκατοικίας συνειδητοποίησε, ότι η βόλτα του θα τελειώσει μία ή άλλη και αποφάσισε να ανακουφιστεί.

Με αφορμή αυτό, σκέφτομαι, όμως τώρα, ότι με τον τρόπο που συνδυάζει μεταξύ τους δύο δεδομένα το σκυλάκι στη σκέψη του, και ειδικά ένα μικρότερο, δεν αποκλείεται να το θεωρούσε και ως τιμωρία για μια ανεπιθύμητη συμπεριφορά. Τι; Τα έκανες σε δημόσιο χώρο; => Θα τελειώσει η βόλτα εδώ! Λέω εγώ τώρα, μια υπόθεση.. Όποιος γνώστης ας με διορθώσει.. Αν αυτή η υπόθεση έχει βάση, ίσως θα έπρεπε να δοκιμάσεις μεγαλύτερης διάρκειας βόλτες, που να μην παίρνουν το δρόμο της επιστροφής μόλις η μικρή ανακουφιστεί, και να μη ξεχνάς σε κάθε περίπτωση να την επιβραβεύεις όλο χαρά, αφού τα κάνει με τον επιθυμητό τρόπο σε επιθυμητό σημείο. Ίσως έχει απλά μπερδευτεί.

Τώρα που δεν είναι βροχερός ο καιρός είναι η ευκαιρία σου!

Eiri

Member
27 Ιουνίου 2014
10
1
Όντως...είναι η ευκαιρία μου το καλοκαίρι να της μάθω να κρατιέται περισσότερο. Τώρα για τον χειμώνα δεν ξέρω τι να κάνω αλλά αν καταφέρω τώρα το καλοκαίρι να της μάθω να βγαίνει έξω συγκεκριμένες ώρες για να κάνει την ανάγκη της πιστεύω μετά θα μου φανούν πιο εύκολα τα πράγματα γιατί έχω απογοητευτεί με αυτό το θέμα της πάνας...δεν αντέχεται. Όλο τον χειμώνα ήμουν με το λάστιχο στο χέρι και έξω έβρεχε σαν την παλαβή ρε παιδί μου φαντάσου, γιατί όσο να ναι δεν μπορείς να αφήσεις της ακαθαρσίες έτσι έξω βρέχει η χιονίζει. Πάντως θα ακολουθήσω αυτό που μου πρότεινες και θα προσπαθήσω να την βγάζω μεγαλύτερες βόλτες αν είναι μπας και αλλάξει κάτι...! Τώρα για τον χειμώνα ο θεός βοηθός :p Γιάννενα είμαστε εδώ. Φαντάσου και τώρα που μιλάμε μπουμπουνίζει. Χαχαχα :p

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
ε δεν ρίχνει και μουσώνες στην ελλάδα ακόμα για να μην μπορουν να βγουν εξω τα σκυλιια
αν βγαζεις σκύλο 1 ετους εξι βολτες την ημερα ειναι υπερβολή να μην μπορει να κρατηθει.
πρωτων πήγαινέ την σε κτηνίατρο να την δει και να μας σιγουρεψει οτι δεν εχει προβλημα υγειας.
ρώτησε των πως μπορεις να ρυθμίσεις τις ώρες και τις ποσότητες που τρώει/πίνει και να υπολογίζεις πότε θα πρεπει να τα κάνει.
δοκίμασε να χησιμοποιήσεις crate αφου ενημερωθεις για τον σωστό τροπο εκμαθησης του.

• Like
Reactions: d-friend

Eiri

Member
27 Ιουνίου 2014
10
1
Πίστεψε με στα Γιάννενα ο καιρός είναι τελείως μα τελείως διαφορετικός από της υπόλοιπες περιοχές... ξεχνάει να σταματήσει να βρέχει. Τέλος πάντων. θα δοκιμάσω και το ενδεχόμενο μήπως έχει κάποιο θέμα υγείας αλλά δεν νομίζω ioanna. Αλλά επειδή μου μπήκε ιδέα και δεν θέλω να μου πάθει κάτι θα το δω. Πάντως είναι λες και το κάνει επίτηδες. Δεν ξέρω. Τόσο καιρό όλα κομπλέ και καταργήθηκε η πάνα σιγά σιγά και μου κάνει αυτά τα νούμερα. Φοβάμαι μήπως ρε παιδί μου το συνδύασε με τον ''σωστό'' τρόπο να κάνει την ανάγκη της στην πάνα και για αυτό δεν βγαίνει έξω και το κάνει από αντίδραση όλο αυτό.

Eiri

Member
27 Ιουνίου 2014
10
1
Ναι...Μπουμπουνίζει. και μάλλον βρέχει από ότι βλέπω εδώ σε κάτι διπλανά χωριά. Δεν ξέρω...Ελπίζω μόνο να μην βρέξει και εδώ.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
αχα,μαλιστα.
παντως εχεις φτιαξει μια ωραια δικαιολογια.τι παει να πει βρεχει η κανει κρυο;
ναι τα γιαννενα τα εχουν οντως και τα δυο αλλα καθε μερα στον μωλο γινετε ο κακος χαμος απο ανθρωπους που βγαζουν βολτα τα σκυλακια τους και αυτοι θα κρυωνουν πιστευω.
να υποθεσω η μικρη δεν εχει παει βολτα ουτε στον μωλο ε;

Eiri

Member
27 Ιουνίου 2014
10
1
όχι ρε συ...Εάν είναι δυνατόν...φυσικά και την βγάζω τώρα και στο μώλο που γίνεται όπως λες ο κακός χαμός...και τον χειμώνα την βγάζω όταν σταματάει η βροχή απλά λέω ότι δεν αφαίρεσα την πάνα μέχρι τώρα γιατί όταν έβρεχε που θα έκανε την ανάγκη της? Όλο αυτό για τον χειμώνα και της βόλτες πήγαινε για την πάνα.Μην μπερδεύεσαι. Απλά εάν διάβασες όλα τα παραπάνω σχόλια θέλω να την αφαιρέσω και δεν ξέρω τον σωστό τρόπο γιατί μάλλον έχει μπερδευτεί και δεν ξέρει που να τα κάνει...ναι μεν τα κάνει στην βόλτα αλλά τα κάνει και μέσα στο σπίτι ενώ δεν μου το έκανε αυτό παλαιότερα.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
...γιατί μάλλον έχει μπερδευτεί και δεν ξέρει που να τα κάνει...ναι μεν τα κάνει στην βόλτα αλλά τα κάνει και μέσα στο σπίτι ενώ δεν μου το έκανε αυτό παλαιότερα.
Μαλλον εσυ την εχεις μπερδεψει. Περιοδος της ηρθε? Ποσο καιρο εχει που ξαναρχισε να τα κανει μεσα? Γιατι εχει προσβαση στην πανα συνεχεια?

Καταλαβαινω αυτο που λες για τη βροχη και τα μικροσωμα μακρυτριχα σκυλακια διοτι εχουμε κι εμεις ενα και τωρα που το τριχωμα της εχει γινει σχεδον ισα με το πατωμα ειναι σχεδον αδυνατο να βγει εξω αφου εχει βρεξει πριν λιγο και να μην βραχει ολοκληρη και να κολλησουν και λασπες πανω της. Αλλα εμεις ΜΟΝΟ τοτε εμφανιζουμε μια πανα σε μια ακρη του μπαλκονιου και τα κανει εκει με εντολη και μετα δεν ξαναεχει προσβαση στην πανα παρα μονο στην επομενη προγραμματισμενη βολτα κι εφοσον δεν εχει στεγνωσει εστω και λιγο εξω ωστε να μην χρειαζεται μπανιο ολοκληρη οταν γυρισει στο σπιτι. Μαζεψε αρχικα την πανα και αν λερωνει οπου να 'ναι τοτε βγαλτην πιο συχνες βολτες. Τουλαχιστον τις ημερες που δεν βρεχει. Αν βραχει και λερωθει και λιγο δεν εγινε και τιποτα, τη βαζεις στη μπανιερα και πλενεις ποδια και κοιλια και στεγνωνεις. Ετσι ειναι με ολα τα σκυλια, εγω και με τον μεγαλο τα ιδια κανω οταν βρεχει.

Eiri

Member
27 Ιουνίου 2014
10
1
Πρόσβαση στην πάνα δεν είχε συνέχεια μόνο όταν πήγαινε δίπλα στην τζαμαρία καμία φορά και της ώρες που την βγάζω βόλτα εάν δεν μπορούσα. περίοδος κανονικά της ήρθε στους 6 μήνες και τώρα περιμένω την επόμενη. Τέλος πάντων... το θέμα είναι ότι πήρα τώρα την κτηνίατρο μου και μου είπε για να μην τα πολυλογώ γιατί άκρη δεν έβγαλα σε γενικές γραμμές να την πάω μεγαλύτερες βόλτες και σε πιο κοντινά χρονικά διαστήματα. Μου πρότεινε και ένα σπρέι το οποίο και καλά απωθεί τα σκυλάκια να τα κάνουν μέσα στο σπίτι...να σας πω την αλήθεια δεν πολύ κατάλαβα τι είναι αυτό...δεν το έχω ξανά ακούσει. Για το όλο αυτό θέμα που τα κάνει στον καναπέ μου είπε ότι μπορεί επειδή είναι μαλακός να της θυμίζει την πάνα και εκεί να έγινε το μπέρδεμα και για αυτό να τα κάνει και όσο αφορά το πάτωμα μου είπε ότι και καλά λόγο μπερδέματος...! Τώρα κτηνίατρος είναι αυτή. Κάτι θα ξέρει παραπάνω. Θα πάω από εβδομάδα να πάρω αυτό το σπρέι ελπίζοντας να κάνει την δουλειά του. Αν δεν κάνει και αυτό ένας εκπαιδευτής θα μου λύσει τα χέρια. ! (y)

Eiri

Member
27 Ιουνίου 2014
10
1
Α και βασικά ναι μάλλον εγώ την έχω μπερδέψει τελικά και έχει χαθεί στο σωστό με το λάθος. που θα πάει θα βρεθεί η άκρη όμως. :)

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
...Για το όλο αυτό θέμα που τα κάνει στον καναπέ μου είπε ότι μπορεί επειδή είναι μαλακός να της θυμίζει την πάνα και εκεί να έγινε το μπέρδεμα και για αυτό να τα κάνει και όσο αφορά το πάτωμα μου είπε ότι και καλά λόγο μπερδέματος...! -----Τώρα κτηνίατρος είναι αυτή. Κάτι θα ξέρει παραπάνω. Θα πάω από εβδομάδα να πάρω αυτό το σπρέι ελπίζοντας να κάνει την δουλειά του. Αν δεν κάνει και αυτό ένας εκπαιδευτής θα μου λύσει τα χέρια. ! (y)
Το πρωτο σκελος ειναι σωστο, το δευτερο περιλαμβανει τηλεπωληση. :D

Βαλε μια δυνατη φωνη μονο αν την πιασεις επ'αυτοφωρω. Και οντως ξαναρχισε πιο συχνες βολτες μεγαλωνοντας σιγα σιγα το ενδιαμεσο διαστημα.

Eiri

Member
27 Ιουνίου 2014
10
1
χαχαχαχ :p Άντε να δούμε τι θα γίνει. Θα γράψω από εβδομάδα για τα αποτελέσματα τον προσπαθειών μου :p

• Like
Reactions: d-friend

moko

Active Member
13 Απριλίου 2014
36
131
Ilion
eiri ειχαμε κι εμεις παρομοιο θεμα με την τσαπερδονα μου. τωρα οδευει προς τους 8 μηνες και μεχρι πριν ενα μηνα ειχε βρει τουαλετα το κρεβατι μου. της εκοψα εντελως την πανα γιατι πραγματικα δεν ειχε νοημα ασε που οσο υπηρχε η πανα δεν εκανε αναγκη εξω. προτιμουσε να σκασει.. την κρατουσα μεχρι και 3 ωρες εξω και δεν εκανε ουτε σταγονα και με το που φταναμε σπιτι τσουπ κατευθειαν στην πανα. της την εβγαλα εντελως και στην αρχη τα εκανε απο δω κι απο κει βεβαια και ημουν με τη σφουγγαριστρα στο χερι αλλα τουλαχιστον αρχισε να τα κανει και εξω... τελος παντων αυτο που πρεπει να κανεις ειναι απλα να αφιερωσεις χρονο και να εισαι ΣΥΝΕΧΕΙΑ απο πανω της και οταν την τσακωνεις να στηνεται για να τα κανει χτυπα ενα παλαμακι πχ να της αποσπασεις την προσοχη να μην τα κανει. εγω ειχα παντα ευκαιρο ενα απο τα παιχνιδια της που εκανε θορυβο, οπότε το ζουλαγα και ερχοταν τρεχοντας και ξεχνουσε τα τσισα. 6 φορες τη μερα βολτα το θεωρω λιγο υπερβολικο και ταλαιπωρια για εσενα φανταζομαι. 3 φορες φτανουν ΑΛΛΑ συγκεκριμενη ωρα. οχι τη μια μερα θα τη βγαλεις στις δυο και την επομενη στισ 5 πχ.. καταλαβες τι λεω. αμα την ταιζεις συγκεκριμενη ωρα φανταζομαι οτι πλεον εχεις υπολογισει ποτε περιπου κανει την μεγαλη αναγκη. οποτε προσαρμοσε ενα προγραμμα με 3 βολτες . εγω για παραδειγμα την παω βολτα με το που σηκωθω γυρω στις 6.30-7 χωρις να την εχω ταισει οποτε κανει τα κακα της προηγουμενης ημερας που εχει μαζεψει και την ταιζω ενα μισαωρο αφου εχουμε γυρισει και εχει ηρεμισει. μετα την ταιζω το μεσημερι γυρω στις 2 και μετα ειμαι συνεχεια απο πανω της να μη μου τα κανει. της εχω συνηθως ενα πετσινο κοκκαλο και μασουλαει και μετα απο 3 τεταρτα με μια ωρα την ξαναβγαζω να κανει τα κακα του πρωινου της. οι βολτες μας γενικα κρατανε τουλαχιστον ενα μισαωρο και αμα δεν κανει τσισα τουλαχιστον 4 φορες δεν την φερνω παλι σπιτι. και το βραδυ την βγαζω γυρω στις 9.30 και την ταιζω μετα κατα τις 10 και κατι και τηρει την καραθιοτητα κατα 90%.. υπαρχουν φορες που εχουμε ατυχηματα αλλα κατα βαση εχει μαθει. εσυ τωρα φανταζομαι την ταιζεις 2 φορες την ημερα οποτε θα πρεπει να προσαρμοσεις καπως διαφορετικα το προγραμμα αλλα γενικα ταιζε την στανταρ ωρες και βγαζε την επισης συγκεκριμενες ωρες. χρονο και υπομονη θελει. καλη τυχη ευχομαι!
επισης το σπρει δεν χρειαζεται. απλα πλυνε πολυ καλα τον καναπε σου γιατι τωρα θα εχει μεινει μυρωδια και θα ξαναπηγαινει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.028
Νεότερο μέλος
panagiotopk