Άδεια κατοχής σκύλου. Ξέρει κανείς κάτι;

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Με μια γρήγορη αναζήτηση στο γκουγκλ είδα ότι αφορά τη Κύπρο μόνο

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
ξέρω οτι υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Κύπρο μήπως αναφέρεται εκεί ο νόμος?

Alex_Naomi

Well-Known Member
9 Μαϊου 2013
53
64
Αμπελόκηποι
περίεργο πάντως που πάνω στο χαρτί δεν αναγράφεται ούτε εκδούσα αρχή ούτε τίποτα.. και εμένα ο γούγλης για Κύπρο μου βγάζει μόνο αποτελέσματα.

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
και μόνο τον τρόπο γραφής να δει κάποιος είναι κυπριακό στα σίγουρα! Αναρωτιέμαι ποιες να είναι οι επικίνδυνες φυλές!

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
και μόνο τον τρόπο γραφής να δει κάποιος είναι κυπριακό στα σίγουρα! Αναρωτιέμαι ποιες να είναι οι επικίνδυνες φυλές!
Παραθετω αποσπασμα απο απαντηση του χρηστη :

Υπαρχουν 4 απαγορευμενες φυλες στην Κυπρο: Ντογκο Αρτζεντινο, Τοσα Ινου, Φιλα Μπρασιλειρο, και Αμερικαν Πιτμπουλ Τερριερ. Ο νομος λεει οτι σκυλλια απαγορευμενης φυλης πρεπει να ειναι στειρωμενα και πληρωνουν υψηλοτερο κομιστρο για την αδεια τους. Δεν θανατωνονται σκυλλια λογω φυλης

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
ναι οι γνωστές κλασσικές κλασσικές φυλές, νόμιζα είχε ατονίσει αυτή η ιστορία με τόσα πιτμπουλ που έχει πια το νησί. Τον νόμο αυτό πάντως τον έχουν για τα μάτια του κόσμου. Οικειοθελώς κανείς δεν πληρώνει.

illuminaughty

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2013
188
21
Στον δικό μας νόμο υπάρχουν προβλέψεις σχετικά με τη προμήθεια/απόκτηση του σκύλου και για την "εμπορία" του και σχετικές κυρώσεις αν δεν τηρηθούν κάποιες διαδικασίες αλλά (και παρόλο που αναφέρονται οι δημοτικές αρχές σε αρκετά σημεία) δεν υπάρχει υποχρέωση δήλωσης στον οικείο δήμο...οι προβλέψεις αφορούν τη σήμανση εντός ευλόγου διαστήματος, την έκδοση βιβλιαρίου υγείας κτλ.
Δεν ξέρω καν κατά πόσο όλοι οι δήμοι έχουν κτηνιατρική υπηρεσία και προσφέρουν τις προβλεπόμενες από το νόμο υπηρεσίες.

Ιδού το ΦΕΚ για το νόμο 4039
Νόμος 4039-2012 / ΦΕΚ Α 15-2012 - σελίδα 1

.