Άγριο ημιαιμάκι!

kwstas itea

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2010
98
5
ιτεα φωκιδος
Καλημερα σε ολους τους φιλους!
Σε λιγες μερες επιτελους θα μετακομισω απο διαμερισμα σε μονοκατοικια με απεραντο περιφραγμενο κηπο.
Σκεφτηκα λοιπον οτι ειναι καλη ευκαιρια για να παρω κ ενα 2ο σκυλακι. Ενας γνωστος μου προτεινε να μου δωσει τον Λουα, ενα ημιαιμο αρσενικο με χαρακτηριστικα απο κυνηγοσκυλο, ηλικιας 11 μηνων, σχεδον 30 κιλα, εμβολιασμενος , και περιμαζεμενος απο τον δρομο οταν ηταν 2 μηνων. Η μαμα του μια καταπληκτικου χαρακτηρα αδεσποτη σκυλιτσα που πηγαμε και στειρωσαμε πριν 7 μηνες .
Εδω ομως υπαρχει ενα προβλημα, ο Λουα λογω παντελους ελειψης εκπαιδευσης και κοινωνικοποιησης εχει αγριεψει, επιτρεπει μονο στο αφεντικο του να πλησιασει, χθες τον πλησιασα μαζι με το αφεντικο του, αρχικα γαυγισε αλλα με αφησε να τον ταισω κ να τον αγγιξω, οταν ομως τελειωσαν οι λιχουδιες μου ορμηξε και δαγκωσε. Θα κανω μερικες προσπαθειες ακομα μηπως εξοικειωθει αλλα φοβαμαι κιολας μη κανει κακο στην μαγια, ενα jack russell σχεδον ενος ετους μολις 6 κιλα, πολυ καλη και κοινωνικοποιημενη.
Να σας ξεκαθαρισω οτι η αγριαδα του Λουα ειναι λογω ελειψης εκπαιδευσης κ ενασχολησης, ποτε δεν τον εχουν κακομεταχειριστει.
Αν τον αφησω ισως καταληξει σε καταφυγιο η σε καμμια μαντρα αφου ο τωρινος του ιδιοκτητης τον μαζεψε προσωρινα, ποια ειναι η γνωμμη σας? Να συνεχισω την προσπαθεια?
Δυστυχως εδω (φωκιδα) δεν υπαρχουν επαγγελματιες εκπαιδευτες να συμβουλευτω..

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Σαν να λέμε ότι ο τωρινός, προσωρινός, ιδιοκτήτης, το μόνο που έκανε ήταν να τον ταϊζει...
Μπορείς να συνεχίσεις τις προσπάθειες, αλλά κάποια στιγμή δεν θα πρέπει να φέρεις σε επαφή και τα δύο σκυλιά? (σίγουρα σε "ουδέτερο" έδαφος...)
Και μέχρι πότε μπορείς απλώς να το επισκέπτεσαι και να το κάνεις να σε συνηθίσει...?

(και το να το έχουν παρατημένο και κανείς να μην ασχολείται..., ας μου επιτρέψεις, κι αυτό μορφή κακομεταχείρισης είναι....Δεν είναι μόνο το ...σπάω στο ξύλο...)

kwstas itea

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2010
98
5
ιτεα φωκιδος
Οπως το λες, ο τωρινος ιδιοκτητης λογω ελειψης χρονου φροντιζει μονο για φαγητο και ιατρικη περιθαλψη,
και συμφωνω οτι η κακομεταχειριση εχει και αλλες μορφες, αλλα οφειλω να του αναγνωρισω οτι δεν τον αφησε στον δρομο.
Σκεφτομαι να συνεχισω να πηγαινω καθημερινα μεχρι να εξοικειωθει τελειως μαζι μου, να τον ταιζω εγω, βολτες με φιμωτρο αρχικα για αποφυγη
ατυχηματων και αργοτερα να τον φερω σε επαφη ( φιμωμενο) με τη μικρη μαγια.. με τη βοηθεια λιχουδιων ισως κατι καταφερουμε...
Χρονος υπαρχει απεριοριστος.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Καλή επιτυχία τότε στις προσπάθειες σου....
Σιγά σιγά νομίζω πως θα τον φέρεις με τα νερά σου και θα σας συνηθίσει...
Μάλλον του ήρθε ξαφνική η...προσοχή σου, και δεν ξέρει πως να αντιδράσει...

kwstas itea

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2010
98
5
ιτεα φωκιδος
Oντως του ηρθε ξαφνικο! ενω στην αρχη με αφησε να τον ταισω και κουνουσε την ουρα ενω τον χαιδευα, με το που τελειωσε το φαγητο μου ορμηξε και με δαγκωσε!! Οχι ομως εξαλος, πραγματικα μου εδωσε την εντυπωση οτι δεν ηξερε τι να κανει.
Για να δουμε πως θα εξελιχθει ο μικρος τσαμπουκας....

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Είμαι λίγο οφ τόπικ αλλά γεια σου Κώστα! Είμαστε κοντοχωριανοί. Σχεδόν... Όλο το καλοκαίρι το βγάλαμε στα μέρη σας. Στο Μοναστηράκι. Κ το θέμα σου... Μπράβο που έχεις την διάθεση να ασχοληθείς. Σίγουρα θέλει δουλειά, αλλά μν τα παρατήσεις αν δν του δώσεις μια ευκαιρία που δν είχε ποτέ το καημένο. Έφτασε ως εδώ, γτ να μην βρει ένα καλό μόνιμο σπιτάκι?

kwstas itea

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2010
98
5
ιτεα φωκιδος
Ειναι δυσκολο γιατι θα πρεπει να παρω και τον σκυλακο μαζι, πηγα παλι σημερα και τον ταισα (δεμενο), παλι αγριεψε αλλα λιγοτερο...

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Πιστεύω ότι αν συνδέσει την παρουσία σου με κάτι καλό -το φαγητό- όλα θα πανε καλά. Τα σκυλάκια είναι κοιλιόδουλα, θα τον ρίξεις στο τέλος έτσι... Αν το καταφέρεις αυτό κ μπορέσεις να τον μεταφέρεις, έχουμε ανθρώπους εδώ να σας βοηθήσουν κ τους 2

kwstas itea

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2010
98
5
ιτεα φωκιδος
Απο μεθαυριο θα δοκιμασω και χωρις να ειναι ο ιδιοκτητης παρων, ισως και βολτουλα με φι
μωτρο, αν τον καταφερω θα ερθω, σε ευχαριστω !! :)
Oμορφα τα σκυλακια σου!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.031
Νεότερο μέλος
albatros