Άγρια συμπεριφορά με άλλα σκυλάκια!! help...

mgeo81

Member
31 Μαϊου 2011
14
0
ιωαννινα
καλησπερα σε ολους.
εχω ενα προβλημα ,εχω ενα beagle τον ziggy τωρα ειναι κοντα στα 3 χρονων.το εχω εκπαιδευσει αλλα τον τελευταιο εναμιση χρονο περιπου αντιμετοπιζω το εξης προβλημα,οποτε βγαινουμε βολτα και δει καποιο αλλο σκυλακι το κοιταει επιμονα και αν παω κοντα να μυριστουν αυτος μετα απο λιγο ορμαει να το δαγκωσει με αποτελεσμα να τσακωθουν.το ιδιο γινεται και οταν τον αφησω ελεθερο σε παρκο για να τρεξει.να πω οτι το ειχα κοινικοποιηση απο μικρο και καναμε παρεα με πολλα σκυλακια μαζι χωρις κανενα προβλημα μεχρι που ενα pitbull απο την παρεα τον δαγωσε στον λαιμο και απο τοτε εχω αυτα τα προβληματα...:( πραγματικα δεν ξερω τι να κανω,οποιαδηποτε συμβουλη ειναι δεκτη.
ευχαριστω εκ τον προτερων...

αν το θεμα ειναι off topic συγνωμη.αν μπορει να το βαλει καποιος moderator στο σωστο topic...

Last edited:

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Καλησπέρα!

Να χαίρεσαι τον Ζίγκι σου.
Αυτό που περιγράφεις πιο πάνω το κάνει με όλα τα σκυλάκια που θα δει? Ανεξαρτήτως φύλου, μεγέθους, ηλικίας?

mgeo81

Member
31 Μαϊου 2011
14
0
ιωαννινα
με τα θηλυκα δεν εχει προβλημα απο οτι εχω παρατηρησει,αλλα το κανει σχεδον σε ολα τα σκυλια πιο πολυ ομως σε σκυλια μεγαλου μεγεθους.να φανταστεις πριν που πηγαμε σε ενα παρκο ηταν ενα λαμπραντορ και το κρατουσε ο ανθρωπος με το λουρι εχω τον ειχα λυσει και ετρεξε επανω σταματησαν μυριστηκαν κουνησαν τις ουρεσ παιχνιδιαρικα και ξαφνικα ο δικος μου του ορμηξε και ετρεξα γρηγορα και μολις του φωναξα σταματησαν.και εχει και ενα σημαδακι τωρα στο κεφαλι επειδη τον δακωσε το λαμπραντορ αλλα οχι πολυ.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Ο καημένος έχει φοβηθεί τα αρσενικά. Εχεις μιλήσει με εκπαιδευτή? Μήπως να πάρεις μια συμβουλή?

mgeo81

Member
31 Μαϊου 2011
14
0
ιωαννινα
ετσι σκεφτομαι αυριο να παω σε εναν εκπαιδευτη.κριμα γιατι ειναι πολυ καλος και γενικα φιλικο σκυλι,δεν θελω να τον βλεπω ετσι στεναχωριεμαι...
μετα σκεφτομουν να βρω την παλια παρεα με τα σκυλια και να προσπαθησω να τον κοινονικοποιησω ξανα,μετα λεω να τον βγαζω κανονικα βολτα δεμενο παντα και αν δω αλλα σκυλια να του αποσπαω την προσοχη.δεν ξερω καθολου

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Ούτως ή άλλως θα χρειαστεί να ξαναδουλέψετε πάνω στν κοινωνικοποίησή του. Απλώς σου λέω να πάρεις γνώμη από έναν εκπαιδευτή από την αρχή, να υπάρχει ένα σχέδιο που θα ακολουθήσετε κ οι 2 χωρίς να γίνουν λάθη που θα καθυστερήσουν την πρόοδο του.

Υπομονή θέλει. Θα το ξεπεράσει ο κούταβος

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
λογικο να εχει τρομοκρατηθει
και σου λεει, κατσε να τον βουτηξω εγω πριν με βουτηξει αυτος
μονο ενας εκπαιδευτης θα σε βοηθησει

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
ετρεξε επανω σταματησαν μυριστηκαν κουνησαν τις ουρεσ παιχνιδιαρικα και ξαφνικα ο δικος μου του ορμηξε
Πρέπει να μάθεις να διαβάζεις την γλώσσα του σώματος του σκύλου σου.
Την ουρά δεν την κουνάνε μόνο για παιχνίδι,ιδιαίτερα όταν το κάνουν έντονα και νευρικά.Σίγουρα είχε δείξει σημάδια ο σκύλος σου,αλλά δεν το κατάλαβες.

Κάποια σκυλιά που δεν έχουν κοινωνικοποιηθεί σωστά σε μικρή ηλικία,δύσκολα κόβουν τους τσαμπουκάδες με άλλα αρσενικά.
Μπορείς όμως να εντατικοποιήσεις την Βασική Υπακοή του σκύλου σου ώστε να γίνει απόλυτα ελέγξιμος.

Μέχρι τότε καλό είναι να μην λύνεις τον σκύλο σου σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον.

mgeo81

Member
31 Μαϊου 2011
14
0
ιωαννινα
τον ειχα μαθει με αλλα σκυλια απο 3 μηνων δεν πειραζε ουτε μυγα,ξερεις ποσα σκυλακια εχουν βγαλει τα πρωτα δοντακια τους πανω στα αυτια του ζιγκυ? χαχα.
βασικη υπακοη εχουμε κανει αλλα μαλλον δεν πρεπει να τον αφηνω πλεον ελευθερο,αλλα κ με το λουρι οταν θα το εχω τι κανω τοτε?γυρναω απο την αλλη και φευγω?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
O σκυλακος σου πια δεν ειναι κουταβι... δεν υπαρχει λογος να παιζει με αρσενικα σκυλια αφου αυτο τον στρεσσαρει μετα τους τσακωμους. Ξεκινηστε βολτες με λουρι με αλλα σκυλια και διορθωνε τον οταν βλεπεις οτι εχει επιθετικες τασεις... οσο ηρεμει τοσο να τον επιβραυευεις... οταν φτασετε σε σημειο ξανα να μην τσιτωνει τοτε θα εχεις ηδη κανει ενα πολυ σημαντικο βημα. Οταν βλεπεις αλλον σκυλο να ερχεται προς εσας χωρις να ξερεις πως θα αντιδασει, του τραβας την προσοχη με κατι αλλο και προχωρατε προς την αντιθετη πλευρα.
Να ξερεις οτι οσο περισσοτερες εμπειριες με τσακωμους εχει απο δω και περα τοσο πιο δυσκολο θα ειναι για σενα να πατε μια ηρεμη βολτα.

mgeo81

Member
31 Μαϊου 2011
14
0
ιωαννινα
εχεις απολυτο δικιο σε αυτο.αυτο θα προσπαθησω να κανω απο εδω και περα γιατι οταν βγαινουμε βολτα μονοι μας ειναι αψογος κυριος.αν δει ενα σκυλι ομως απο μακρυα το φερμαρει και κολλαει εκει και ας του μιλησω και ας του κανω παιχνιδια για του του αποσπασω την προσοχη.αυτην τη φωτο την εβγαλα χτες το βραδυ που κοιταζε ενα αδεσποτο στα 20 μετρα μακρυα απο μας
http://www.dogforum.gr/v3/members/mgeo81-albums-ziggy.my.beagle-picture30683-ζιγκυ.jpg

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ομορφος!
Να εχεις στο μυαλο σου οτι σκοπος ειναι να νιωθει ανετα και οτι δεν απειλειται οταν ειναι κοντα σε αλλο σκυλο, σιγα σιγα θα γινει :)

mgeo81

Member
31 Μαϊου 2011
14
0
ιωαννινα
ευχαριστω.(ειναι λιγο χοντρουλης χαχα) αλλα κανουμε διαιτα τωρα...μακαρι να μπορεσω να διορθωσω αυτο το προβλημα.γιατι ειναι καλο σκυλι

mgeo81

Member
31 Μαϊου 2011
14
0
ιωαννινα
Σήμερα κάναμε ένα βήμα νομίζω παιδιά.βγήκαμε βόλτα και είχα πάρει το παιχνίδι του μαζί και περάσαμε έξω από ένα σπίτι και άρχισε να γαυγίζει ένα σκυλί και ο δικοσ μου κοίταξε επίμονα προς το μέρος του σκύλου και εγώ έβγαλα το παιχνίδι και αρχίσαμε και παίζαμε και ενώ το άλλο συνέχισε και γαυγίζει δεν του έδωσε καθόλου σημασία και συνεχίσαμε να παίζουμε :)

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97