Άγρια συμπεριφορά ΓΠ με μεγαλόσωμα σκυλιά

panosman89

Member
26 Νοεμβρίου 2011
22
0
Εχω το εξης προβλημα.Ο ΓΠ μου οποιος ειναι 7 μηνων εχει προβλημα συμπεριφορας με αλλα σκυλια.Ενω με τα μικροσωμα τα παει τελεια,οταν τον πλησιασει ενα μεγαλο σκυλι,μετατρεπεται σε λιονταρι!βγαζει δοντια,γρυλιζει,ορμαει κοκκινιζουν τα ματια τ κ ολα τα περιλειπόμενα!επισης δεν παιζει ρολο το φυλο!αρσενικο θυληκο,δεν κανει διακρισεις!κ οσο μαλωμα κ να φαει δεν καταλαβαινει τιποτα!τι μπορω να κανω,εχει αντιμετωπισει κανεις κατι παρομοιο?

keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
Φίλε μου κατά την αποψή μου χρειάζεσαι επαγγελματική κατεύθυνση πάνω στο θέμα αυτό. Καλο είναι να παρθεί ιστορικό με όλες τις πιθανές λεπτομέρειες της μέχρι τώρα συμπεριφοράς, ώστε να ξέρεις πως να το χειριστείς. Όσο το μαλώνεις τόσο θα αντιδρά.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνεις .
Σίγουρα αν μπορείς καλό θα ήταν να πας σε έναν εκπαιδευτή .
Έχω μικρόσωμο σκύλο και κάθε φορά που συναντάμε ΓΠ γρυλίζει γαβγίζει δείχνει δόντια !!
Και έχω συναντήσει πολλά !! Μόνο με ενα δεν είχα πρόβλημα .
Αυτο δεν σημαίνει οτι το κάνουν ολοι ο ΓΠ , για την δικιά μου εμπειρία μίλησα .

panosman89

Member
26 Νοεμβρίου 2011
22
0
Φίλε μου κατά την αποψή μου χρειάζεσαι επαγγελματική κατεύθυνση πάνω στο θέμα αυτό. Καλο είναι να παρθεί ιστορικό με όλες τις πιθανές λεπτομέρειες της μέχρι τώρα συμπεριφοράς, ώστε να ξέρεις πως να το χειριστείς. Όσο το μαλώνεις τόσο θα αντιδρά.
Το ξερω,ειναι ωρα να τον παω για εκπαιδευση,αν κ ειναι το μοναδικο προβλημα που αντιμετωπιζω!παντως αυτην την συμπεριφορα την εχει απο κουταβι 2 μηνων!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Το ξερω,ειναι ωρα να τον παω για εκπαιδευση,αν κ ειναι το μοναδικο προβλημα που αντιμετωπιζω!παντως αυτην την συμπεριφορα την εχει απο κουταβι 2 μηνων!
Μπορεί να είναι μοναδικό αλλά για μένα είναι σοβαρό ! Ειναι μεγάλος σκύλος εύκολα γίνεται η στραβή !

panosman89

Member
26 Νοεμβρίου 2011
22
0
Μπορεί να είναι μοναδικό αλλά για μένα είναι σοβαρό ! Ειναι μεγάλος σκύλος εύκολα γίνεται η στραβή !
Δικιο εχεις.ελεγα μηπως επειδη ειναι μικρος ακομα,οτι ειναι κουταβισια συμπεριφορα αυτη,κ μεγαλωνοντας αλλαζε.αλλα δεν θα το ρισκαρω!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δυστηχώς ουσιαστική βοήθεια σε τέτοια θέματα δεν θα βρεις μέσω διαδικτύου.
Υποθέσεις και απόψεις μπορεί να ακούσεις αλλά δεν θα είναι αρκετά για να πραγματοποιήσεις μια αλλαγή συμπεριφοράς στο σκυλί σου.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Απο κοινωνικοποιηση πως τα πατε?
Εχει ερθει σε επαφη με αλλα ενηλικα σκυλακια σε αυτο το διαστημα?
Μηπως μπερδευεις την επιθετικοτητα με την διαθεση του και την ενταση του να παιξει με το αλλο ζωο?
Στα γραφω,μιας και μου φαινεται δυσκολο να θελει να επιτεθει σε θυληκο σκυλο ,εκτος και αν ειναι ανισσοροπος.
Καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας σε καποιον εκπαιδευτη,η στον εκτροφεα του και να σε φερει σε επαφη με αλλα ζωα υπο την καθοδηγηση τους.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Καλύτερα να απευθυνθείς σε εκπαιδευτή,που σίγουρα είναι ο μόνος αρμόδιος για να σε βοηθήσει.
Να προσέξεις μόνο να είναι κάποιος έμπειρος που θα κάνει καλή δουλειά,για να αντιμετωπίσεις σωστά το πρόβλημα όσο είναι καιρός ακόμα!!

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Εμένα μου φένεται φυσιολογικό να την πέφτει σε μεγαλόσωμα αρσενικά.Και τα C.O και τα C.A.O και τα Ελληνικά ποιμενικά και ένα σωρό άλλα σκυλιά λειτουργούν ανταγωνιστηκά προς αυτήν την κατευθυνση.Ειδικά άν είναι πολύ κυρίαρχο το ζώο.Και ο δικός μου που είναι ο ορισμός του σκύλου-φλώρου,και υπερβολικά κοινωνικοποιιμένος με ανθρώπους-σκυλιά-γατιά,ούτε που διαονοούμε να τον φέρω σε επαφή με άλλο αρσενικό ίδιου μεγέθους.Οσο για το θυλικό που συζητάτε,όταν το μυρίσει και καταλάβει οτι είναι κοπελίτσα,θα καλμάρει.Οταν από μακριά βλέπει κάποια φιγούρα δεν μπορεί να ξέρει τι είναι και μανουριάζει.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Εμένα μου φένεται φυσιολογικό να την πέφτει σε μεγαλόσωμα αρσενικά.Και τα C.O και τα C.A.O και τα Ελληνικά ποιμενικά και ένα σωρό άλλα σκυλιά λειτουργούν ανταγωνιστηκά προς αυτήν την κατευθυνση.Ειδικά άν είναι πολύ κυρίαρχο το ζώο.Και ο δικός μου που είναι ο ορισμός του σκύλου-φλώρου,και υπερβολικά κοινωνικοποιιμένος με ανθρώπους-σκυλιά-γατιά,ούτε που διαονοούμε να τον φέρω σε επαφή με άλλο αρσενικό ίδιου μεγέθους.Οσο για το θυλικό που συζητάτε,όταν το μυρίσει και καταλάβει οτι είναι κοπελίτσα,θα καλμάρει.Οταν από μακριά βλέπει κάποια φιγούρα δεν μπορεί να ξέρει τι είναι και μανουριάζει.
Φυσιολογικό ως προς τι?
Μην μπερδεύουμε άλλες φυλές που έχουν αλλιώς αναπτυγμένα ένστικτα και αντιδράσεις!Είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα!Επειδή έχουν την λέξη "ποιμενικά" μέσα δεν σημαίνει ότι είναι όμοια!

Αυτός δεν είναι ο τυπικός Γερμανικός Ποιμενικός!

Τέτοιου είδους σκυλιά είναι αποτέλεσμα κακής εκτροφής(χαρακτήρας) και κακής κοινονικοποίησης ή λάθος χειρισμοί ιδιοκτήτη κατα την διάρκεια κοινωνικοποίησης όταν ήταν κουτάβι!

Γερμανικός Ποιμενικός που έχει εκτραφεί σωστά, έχει μεγαλώσει σωστά με πολύ κοινωνικοποίηση τότε θα είναι εντάξει και απέναντι στα σκυλιά και απέναντι σε καταστάσεις!Βεβαίως και μπορεί να συνυπάρξει ένας αρσενικός με έναν αρσενικό Γερμανικό Ποιμενικό!
Η πολύ κοινωνικοποίηση δημιουργεί τους καλύτερους σκύλους φύλακες!

Όλα εξαρτώνται και από την κατάσταση του άλλου σκύλου!Αν είναι οκ και ο άλλος σαν συμπεριφορά/στάση σώματος/κοινωνικοποίησης τότε θα πλησιάσουν χωρίς κανένα πρόβλημα!

Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ 7 μηνών Γερμανικό Ποιμενικό να βγάζει τόσο τσαμπουκά!7 μηνών είναι ένα ακόμα ένα άμαθο πλάσμα!
Ειδάλλως πρέπει να συμβουλευτούμε κάποιον επαγγελματία εκπαιδευτή!

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Καλώς.Πάω πάσο τότε...Απλά επηδεί αρσενικό με αρσενικό δεν νοήτε σε ποιμενικά όπως τα Καυκάσου,τα Κεντρικής Ασίας,τα Κανγκαλ,τα Ελληνικά ποιμενικά,κλπ κλπ κλπ και σε αρκετές άλλες φυλές(pressa,klp klp klp )Θεώρησα πως είναι πιθανό να συμβαίνει το ίδιο και στα Γ.Π.Αλλά σίγουρα εσύ κάτι παραπάνω θα ξέρεις.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Κι όμως μου έχει τύχει όταν βγάζω το Ρόκυ στο πάρκο,να έρχεται γ.π. απο τη κάτω πλευρά του πάρκου και να μου φωνάξει ο ιδιοκτήτης του,αν είναι ο δικός μου αρσενικό η θηλυκό!! Κι αναγκαζόταν να περιμένει να φύγουμε πρώτα εμείς για να μπει αυτός,γιατί μου είπε ότι έχει θέμα με τα αρσενικά!
Κι άλλη μια φορά,που συναντηθήκαμε τυχαία με άλλο γ.π. αρσενικό,άρχισε να γαβγίζει και να δείχνει δόντια του δικού μου και φυσικά απάντησε κι ο Ρόκυ.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
έχω θηλυκό, συναντήσαμε ΓΠ που έπαιζαν το καλοκαίρι τότε ήταν 7 μηνών .
Το αφεντικό του μόλις το είδε τ κράτησε , η Λούνα πήγε κοντά και εκεί αγρίεψε, ε και τα είδα όλα !!!
Καλα που πρόλαβα να την τραβήξω !!!
Και αυτο δεν έχει γίνει με ένα ΓΠ , και δεν ξέρω τ φταίει !!!
Πάντως δεν έχω σχηματίσει κ τ καλύτερη εντύπωση και για αυτο φυσικά δεν φταίει η ράτσα σαν ράτσα αλλα η κακή εκτροφή .

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
έχω θηλυκό, συναντήσαμε ΓΠ που έπαιζαν το καλοκαίρι τότε ήταν 7 μηνών .
Το αφεντικό του μόλις το είδε τ κράτησε , η Λούνα πήγε κοντά και εκεί αγρίεψε, ε και τα είδα όλα !!!
Καλα που πρόλαβα να την τραβήξω !!!
Και αυτο δεν έχει γίνει με ένα ΓΠ , και δεν ξέρω τ φταίει !!!
Πάντως δεν έχω σχηματίσει κ τ καλύτερη εντύπωση και για αυτο φυσικά δεν φταίει η ράτσα σαν ράτσα αλλα η κακή εκτροφή .
Επέτρεψε μου να πω ότι από ότι βλέπουμε καθημερινά φταίει ο κάλος που έχουμε στο κεφάλι...

Ο λάθος χειρισμός που λέγαμε...η μισή κακή συμπεριφορά του σκύλου είναι δικά μας τραγικά λάθη!
Μόνο και μόνο που κράτησε το λουρί του σκύλου πάει να πει ότι τον έκανε πιο νευρικό!
Αν δεν ήθελε να τον κάνει νευρικό ας τον μεγάλωνε σωστά ή ας πρόσεχε από που τον αποκτά τον σκύλο...

Έτσι καταστρέφονται φυλές ολόκληρες...και βγαίνουν προκαταλήψεις...

Συγγνώμη για το ύφος αλλά έχω απηυδίσει να ακούω και να βλέπω περιστατικά που και λάθος εκτροφής να έχει γίνει η συμπεριφορά του ιδιοκτήτη την ώρα εκείνη είναι πάνω και από το λάθος της εκτροφής!Τραγικά λάθη...

Και όπως πάντα, βλέπουμε το αποτέλεσμα(ο σκύλος ορμάει στα αρσενικά) και δεν βλέπουμε την αιτία που είναι ότι δεν προνοήσαμε για καταστάσεις...

Πολλές φορές το μανούριασμα αρσενικών δικαιολογείται αλλά αν και τα 2 αρσενικά είναι μεγαλωμένα σωστά, έχουν σωστό χαρακτήρα, έχουν τον αρχηγό τους μπροστά τους και βρίσκονται εκτός περιοχής τους τότε το μάλωμα πάει...περίπατο...

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Φοβάμαι πως αν δεν του έβαζε λουρί τώρα η Λούνα δεν θα υπήρχε ...
Σίγουρα ο δικός μας λάθος χειρισμός φταίει .
Το καλοκαίρι μου είχαν πει οτι τον είχαν πάρει απο εκτροφείο , τώρα αν είπαν ψέματα ή το τι εννοούν εκτροφείο δεν τ ξέρω .
Η Λούνα είναι πολύ κοινωνική πάει μες την τρελή χαρά και κουνάει την ουρά .
Αλλα αν ο άλλος σκύλος είναι μεγαλόσωμος βγάζει και δόντια ε δεν μπορώ να το διακινδυνέψω .
Έχω στεναχωρηθεί πολύ με αυτή τ κατάσταση !!
Για αυτο στο μέλος που άνοιξε το θέμα θα έλεγα όσο πιο γρήγορα γίνεται να παει σε έναν εκπαιδευτή .

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Ο δικός μου πάντως είναι περίπου 8 μηνών και τέτοια κολλήματα δεν έχει!!Και δεν είναι και απο εκτροφείο!!Τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει η κοινωνικοποίηση πιστευω!!!!

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Λάθοι χειρισμοί και κακή ή ελάχιστη κοινωνηκοποίηση θα έλεγα..

Το μαλώνεις.. Πώς? Πόσες φορές τον έχεις δοκιμάσει να δεις τι θα κάνει για να τον μαλώσεις?

Εχει βγει σωστές βολτές?
Μήπως έχει προηγηθεί κάτι σε μικρή ηλικία?
Αυτή η συμπεριφορά του είναι μόνο προς μεγαλύτερα μεγέθους σκυλιά?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97