Άγρια αδέσποτα... Που είναι ο "Μπόγιας" ;

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Έχω μία απορία.

Αν κάποιος έχει πρόβλημα στην γειτονιά του με άγριο αδέσποτο σκύλο που επιτίθεται χωρίς λόγο σε περαστικούς και ζώα, τι πρέπει να κάνει;

Να τηλεφωνήσει στην αστυνομία;

Ώς γνωστών, οι φιλοζωικές οργανώσεις ήδη έχουν πολλά "στο πιάτο τους" με ελάχιστη βοήθεια από το κράτος. Στις περισσότερες περιπτώσεις (επιθετικών αδεσπότων) δεν μπορούν να βοηθήσουν.

Και δεν ξέρω αν είναι και η δουλειά τους στην τελική.... από την στιγμή που υπάρχει κίνδυνος, δεν πρέπει να παρεμβαίνει κάποιος κρατικός φορέας;

Γνωρίζετε κάτι;

Έχουμε έναν πραγματικό τύρρανο στην γειτονιά μας (ημίαιμος Γερμανικός Ποιμενικός). Ποιές επιλογές έχει ο πολίτης;

Η απλώς πρέπει να περιμένουμε κάποιος να τον φολιάσει;

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Μπόγιας απο οτι ξέρω δεν υπάρχει....σωστα?!Το σκυλί το ταϊζει κανεις στη γειτονιά?Θελω να πώ,μήπως πεινάει και επιτίθεται?Γενικά σε κανέναν δεν είναι "σωστός"?Να τον πλησιάζει να τον χαιδεύει να τον ταΪζει και τέτοια?Είναι χρόνια στην γειτονιά?Και πως εγκαταστάθηκε¨?Ηρθε και έμεινε χωρίς να έχει κάποιο κίνητρο?Γιατί συνήθως αν π.χ. δεν έχει φαγητό, νερό σε καθημερινή βάση ένα αδέσποτο θα φύγει.....θα αναζητήσει αλλού τροφή και νερό.Για τις φιλοζωικές δεν ξέρω να απαντήσω αλλά για την αστυνομία μπορώ να σ πώ.Μπορείτε να πάρετε τηλ την αστυνομία ή ακόμα καλύτερα να ΄πατε από εκεί οχι μόνο εσύ αλλά και άλλοι απο την γειτονιά και να αναφέρετε το γεγονός...οτι επιτίθεται σε όλους και δεν μπορείτε να κυκλοφορήσετε.Ειναι δημόσιος κίνδυνος και η αστυνομία θα επιληφθεί του θέματος.Τωρα μπρείτε για αρχή να πάρετε τηλ να το αναφέρετε και να σας παραπέμψει σε αρμόδια υπηρεσία ίσως του δήμου (αν υπάρχει!) αλλιώς σίγουρα η αστυνομία δεν θα το αφήσει έτσι.Αρκεί να υπάρχουν πολλά άτομα που να επιβεβαιώνουν το γεγονός γιάτι μην ξεχνάμε οτι η αστυνομία λειτουργεί πάντα με μαρτυρίες.καλύτερα να μην φτάσετε λοιπόν στο σημείο να περιμένετε να τον φολιασει κάποιος...

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Κοντά στη γειτονιά μου υπήρχε πέρσυ ένας αδέσποτος σκύλος, αρκετά μεγάλου μεγέθους, ο οποίος επιτίθετο, και σε ανθρώπους (σπάνια), κυρίως όμως σε άλλα κατοικίδια της γειτονιάς. Η φίλη μου έτρεμε να βγάλει το δικό της βόλτα και πάντα κάναμε αντιπερισπασμούς για να μην έχουμε συναπαντήματα.

Η αστυνομία που καλέσαμε μας απάντησε ότι δεν υπάρχει αρμόδια υπηρεσία και δεν μπορεί να κάνει κάτι. Οι γείτονες προσπάθησαν να τον απομακρύνουν, όμως επανήλθε μετά από 1-2 μέρες. Το αποτέλεσμα ήταν μετά από λίγους μήνες κάποιος (ψυχοπαθής) να πυροβολήσει και να σκοτώσει το σκύλο. Δυστυχώς έτσι καταλλήγουν αργά ή γρήγορα αυτές οι περιπτώσεις (επιθετικοί σκύλοι που έχουν εγκατασταθεί σε γειτονιές) και γι' αυτό φυσικά ευθύνη έχει η πολιτεία που δεν έχει αρμόδια υπηρεσία για τη συλλογή τους.

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Η αστυνομία αν έχει πολλές "ενοχλήσεις" απο τον κόσμο και την γειτονιά είναι υποχρεωμένη να επιληφθεί του θέματος....απλά αν ασχοληθεί με το θέμα μόνο ένας...είναι επόμενο να το καταχωρήσουν ως μεμονωμένο περιστατικό και να το ξεχάσουν......Ενας τετοιος σκύλος είναι δημόσιος κίνδυνος....έστω και ένας αν τραυματιστεί θανάσιμα (και όχι μόνο) μπορεί μετα να τρέχει την αστυνομία επειδή θα έχει ήδη κάνει καταγγελία κ αυτή δεν θα έχει ασχοληθεί.

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
αν πατε στην αστυνομια και πειτε πως ο σκυλος ειναι δημοσιος κυνδινος το πιο πιθανον που θα κανουν οι πολισμανοι ειναι να το θανατωσουν με συνοπτικες διαδικασιες!
μακαρι να κανω λαθος βεβαια...

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Υπάρχουν δήμοι που έχουν καταφύγια και άλλοι που δεν έχουν...Τώρα το τι τα κάνουν....τι να σου πω...ούτε και εγώ ξέρω...και δεν θέλω να σκεφτώ....τουλάχιστον να είναι πάντα τελευταια επιλογή .... Δεν είναι πάντα έτσι για την αστυνομία...αλλά αν όντως ο σκύλος δεν μπορεί να "αλλάξει" χαρακτήρα...για κάποιους λόγους που ίσως να το έχει απο μικρή ηλικία....τοτε τι να πω...

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
οι δημοι ειναι υπευθηνοι για τα αδεσποτα,ομως δεν ξερω τι τα κανουν
Γνωριζω Δημο που οργανωνει κρυφα επιχειρησεις ξεκαθαρισματος με φολα.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.042
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Και τι θα το κανουν ενα επιθετικο σκυλι και να το συμμαζεψουν;
Απ' οτι γνωριζω τετοια σκυλια δεν δινονται για υιοθεσια και γινεται ευθανασια.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Kαμιά φορά γίνονται και παρατράγουδα πάντως.... υπάρχουν περιπτώσεις οπου ένα σκυλί "βαφτίζεται" επιθετικό και του γίνεται ευθανασία, μόνο και μόνο γιατι ενοχλεί κάποιους.....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Εμένα που μου έχει τύχει ακριβώς αυτό, στον Δήμο Αθηναίων, ήρθαν και τον μαζέψανε. Χωρίς να με δυσκολέψουν. Μπορώ να πω ότι ανταποκρίθηκαν και άμεσα. Είχαμε μόνο κάποια προβλήματα οργάνωσης γιατί δεν πιανόταν, αλλά με μερικές προσπάθειες, το καταφέραμε. Ο πληθυντικός είναι γιατί προσφέρθηκα να βοηθήσω και κατέληξα δαγκωμένη, όπως και πολλοί άλλοι. Είχαν φτιάξει σύλλογο οι δαγκωμένοι από το θηρίο. Ενας τεράστιος και πανέμορφος σκύλαρος, νεαρός σε ηλικία. Αλλά δάγκωνε ο κερατάς. Πολύ και όλους. Εμένα, η αλήθεια είναι ότι δεν το ήθελε, είχαμε γίνει κάπως γνωστοί, αλλά ταράχτηκε επειδή τον έπιασα για να τον πάρουν. Ευτυχώς ήταν χειμώνας και φορούσα μπουφάν και γλύτωσα μόνο με μελανιές τεράστιες. Επειδή ήταν και χτυπημένος, ξέρω με σιγουριά γιατί πήγα και τον είδα, ότι τον περιέθαλψαν και τον κράτησαν για κανά μήνα σ' ένα καταφύγιο. Η πολιτική τους είναι λέει να τα περιθάλπτουν (όντως), να τα στειρώνουν (όντως) και να τα επιστρέφουν εκεί απ' όπου τα πήραν. Στην περίπτωση επιθετικών σκυλιών, τα αφήνουν σε άλλη γειτονιά μετά. Είχαν και μια δική τους θεωρία επ' αυτού, αλλά είχαμε φιλονικίες, σε κόσμιο -από την μεριά τους- οφείλω να ομολογήσω ύφος, γιατί εμένα δεν μου πολυάρεσε αυτή η ιδέα. Πίστευα ότι θα κατέληγε φολιασμένος. Μου ορκίστηκαν οτι αυτό δεν τους επιτρέπεται να το κάνουν. Ισως αν δεν υπήρχα εγώ και κάποιοι ακόμη, που νοιαζόμασταν για την ζωή του, να του είχαν κάνει ευθανασία. Με τα πολλά, τον επέστρεψαν στην γειτονιά μας, απ' όπου αναγκάστηκαν γρήγορα να τον ξαναμαζέψουν γιατί παρά την στείρωση, ο δαίμονας συνέχιζε να στέλνει κόσμο στο νοσοκομείο. Εκτοτε, αγνοείται η τύχη του.
Για αστυνομία μην μιλάτε, ούτε γι' αστείο. Με τίποτα, δεν ξεκινάνε καν να έρθουν.

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
mareco επετρεψε μου για την αστυνομία να διαφωνήσω....ναι για μια μαρτυρία δεν θα ιδρώσει το αυτάκι τους....για πολλές όμως έρχονται και με το παραπάνω!!!!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Πολλές μαρτυρίες εννοείς ενοχλημένων κατοίκων;
Οκ
Και πες ότι έρχεται. Τι μπορεί να κάνει; Να συλλάβει τον σκύλο ή να του κάνει σύσταση;
Πρακτικά σε ρωτάω.
Να τον μαζέψει και να τον κάνει τι; Και μάλιστα, ένα σκυλί επικίνδυνο.
Είναι θέμα λογικής όπως καταλαβαίνεις.
Είναι πολύ συγκεκριμένες και τυποποιημένες οι διαδικασίες που απαιτούνται για να παρέμβει η αστυνομία.
Εδώ υπάρχει πρακτική δυσκολία, όταν δηλώνεις κλοπή, για να σου πω το απλούστερο ή διάρρηξη.
Δεν πάω σε τίποτα σοβαρότερο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια τέτοια περίπτωση.
Δεν είναι θέμα αν θέλουν. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Και να μην θέλουν βέβαια, δεν
θα μου φαινόταν παράλογο. Εχουν σοβαρότερα θέματα για να τρέξουν και υποτίθεται άλλες υπηρεσίες
που θα έπρεπε να είναι αρμόδιες για τα αδέσποτα.

laika

Active Member
13 Φεβρουαρίου 2010
32
0
παιδια διαβασα το θεμα πολυ πεταχτα, δεν εχω καθολου χρονο αυτες τις μερες, πριν αστυνιμια και δημους, παρτε τηλ το ΚΑΖ να σας συμβουλεψουν πρωτα αυτοι πως πρεπει να κινηθειτε... αλλα μην εμπιστευεστε αστυνομια, αλλα και για δημους δεν εχω την καλυτερη γνωμη..

Τηλέφωνο: 6971-780960 6977-846783

Ώρες επικ. 09:00-14:00 και 18:00-20:00

Φαξ: 210-8012149

e-mail: [email protected]

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Πολλές μαρτυρίες εννοείς ενοχλημένων κατοίκων;
Οκ
Και πες ότι έρχεται. Τι μπορεί να κάνει; Να συλλάβει τον σκύλο ή να του κάνει σύσταση;
Πρακτικά σε ρωτάω.
Να τον μαζέψει και να τον κάνει τι; Και μάλιστα, ένα σκυλί επικίνδυνο.
Είναι θέμα λογικής όπως καταλαβαίνεις.
Είναι πολύ συγκεκριμένες και τυποποιημένες οι διαδικασίες που απαιτούνται για να παρέμβει η αστυνομία.
Εδώ υπάρχει πρακτική δυσκολία, όταν δηλώνεις κλοπή, για να σου πω το απλούστερο ή διάρρηξη.
Δεν πάω σε τίποτα σοβαρότερο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια τέτοια περίπτωση.
Δεν είναι θέμα αν θέλουν. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Και να μην θέλουν βέβαια, δεν
θα μου φαινόταν παράλογο. Εχουν σοβαρότερα θέματα για να τρέξουν και υποτίθεται άλλες υπηρεσίες
που θα έπρεπε να είναι αρμόδιες για τα αδέσποτα.
Δεν ειναι μόνο ενοχλημένοι απο την συμπεριφορά του σκύλου...αλλα θύματα αυτοι ή τα σκυλιά τους για παράδειγμα.Τον μαζεύει απο τη στιγμή που δεν υπάρχει αρμόδια υπηρεσία.ΟΣο για τις διαδικασίες που απαιτούνται για να παρέμβει η αστυνομία είναι ανάλογα την περίσταση και στο συγκεκριμένο θέμα είναι κάτι πολύ απλο για αυτήν.Και ναι μπορεί να έχουν και σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν αλλά είναι κ μέσα στις αρμοδιότητες τους να απομακρύνουν τον δημόσιο κίνδυνο (αν όντως αποτελεί απειλή).Η αστυνομία δεν πάει με λογική.Είναι το όργανο για την αποκατάσταση της ηρεμίας σε μια περιοχή και θα κάνει οτι πρέπει για να επικρατήσει αυτή.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Μάλλον δεν έχει χρειαστεί ποτέ να κινήσεις αστυνομικές διαδικασίες. Είσαι πολύ τυχερή.
Αρμόδιες υπηρεσίες τυπικά υπάρχουν. Για την περίπτωση του Δήμου Αθηναίων, υπάρχουν και ουσιαστικά. Οπότε καταρχάς πρέπει να παρέμβουν αυτές. Τώρα αν τα "θύματα" μαζευτούν και υποβάλλουν μύνηση, κατά ποιού; ίσως και να μπορέσει να κάνει κάτι η αστυνομία. Τι, δεν ξέρω γιατί σκύλο μαντρωμένο σε περιπολικό δεν έχω δει ποτέ. Εχεις δει εσύ;

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πολύ πακέτο!
Εδώ στα Χανιά δεν υπάρχει σωματείο που μπορεί να βοηθήσει.
Η αστυνομία δεν πιστεύω πως θέλει (ή μπορεί) να βοηθήσει, εκτός αν ο σκύλος κάνει μεγάλη ζημιά σε κάποιον και απλά έρθει να τον πυροβολήσει.

Πράγματι κάποιοι αδέσποτοι σκύλοι πρέπει να θανατώνονται, αλλά έχει δίκιο ο Κοπρίτης.... ποιός θα είναι αρμόδιος να το αποφασίσει;
Είχα κάνει μεγάλο καβγά με την φιλοζωική Βρηλισσίων για μία μεγάλη σκύλα που θεωρούσα πως έπρεπε να θανατωθεί (είχει δαγκώσει 17 άτομα σε 2 εβδομάδες). Με είπαν κακιά και την χάρησαν σε οικογένεια με μικρά παιδιά. Φαντάζομαι πως θα έγινε ευθανασία αρκετά σύντομα μετά (αν και μετακόμισα και δεν γνωρίζω). Ελπίζω μόνο να μην έβλαψε τα παιδάκια πριν πεθάνει!

Η δική μας περίπτωση είναι πολύ άσκημη. Η γειτονιά είναι εξαιρετικά φιλόζωη. Ενώ όλοι μισούμε τον εν' λόγο σκύλο, κανείς δεν πρόκειται να τον φολιάσει. Είμαστε πιο πολυτισμένοι από αυτό όλοι, ευτυχώς.

Από την άλλη βρήσκομαι στην δυσάρεστη θέση να σκέφτομαι μήπως πρέπει να τον πάω εγώ σε κτηνίατρο για ευθανασία...
Με ποιό δικαίωμα όμως; Είναι δική μου δουλειά να αναλαμβάνω τέτοια (μακάβρια) πρωτοβουλία;

Προσπάθησα από τον Δεκέμβριο να τον εκπαιδεύσω να μένει μόνο γύρω από το σπίτι της γριούλας που τον ταίζει. Φοβάται πολύ τον σκύλο μου και για λίγο (15 μέρες) το πέτυχα. Όμως ο σκύλος ήταν τότε 8-9 μηνών. Ωρίμασε λίγο, ξεθάρεψε, κι έμαθε απλά να αποφεύγει τον σκύλο μου. Κάθεται εντελώς "φρόνημα" (στο σπίτι της γιαγιάς) μόλις βγούμε εμείς βόλτα. Όταν είμαστε μέσα επιτίθεται σε ΠΟΛΥ μεγάλη εμβέλια (όλη την γύρω περιοχή) σε ότι κινείται (αν και προτιμά μικρόσωμους σκύλους και κουτάβια τα οποία δαγκώνει πολύ καθαρά από σαδισμό).

Τον έχω πετύχει κανά δυό φορές (έτρεξα με τον σκύλο μου μόλις άκουσα τα ουρλιαχτά ενός σκυλοκαβγά) αλλά με το που μας είδε (από ΠΟΛΥ μακριά) έτρεξε κι εξαφανήστηκε. ΠΑΝΤΑ αν μας δει τρέχει αμέσως και πάει σπίτι του....

Οι γείτονες με μικρόσωμα με παρακαλάνε να πηγαίνουμε μαζί βόλτα, ή κυκλοφορούν πάντα με μπαστούνια/ξύλα. Το τελευταίο μήνα επιτίθεται τη νύχτα (ΚΑΘΕ νύχτα στις 3!) σε ένα δεμένο κουτάβι που τσιρίζει και ξυπνάει όλη τη γειτονιά.... ο βλάκας ο ιδιοκτήτης του κουταβιού δεν το λυπάται αρκετά (κι ούτε κι εμάς!) να το βάζει μέσα το βράδυ....

Last edited:

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
αν είναι δυνατόν να έχει το κουτάβι έξω δεμένο... αν είναι δυνατόν...

αντί να το στείλετε στα θυμαράκια το αγριόσκυλο, δεν το παίρνεται με κάνα αμάξι να το αφήσετε σε κάνα βουνό μήπως το πετύχει κάνας βοσκος εκεί στα Σφακιά και το πάρει στο μαντρί.

Θα μου πεις ωραία τα λες αλλά άντε κάντο... αυτό μόνο αναισθητοποιημένο θα μπει σε αμάξι. Είναι πάντως πολύ δύσκολη περίπτωση :-(

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Είναι πάρα πολύ άσχημο για έναν αδέσποτο σκύλο να τον μεταφέρεις σ' άγνωστο μέρος.... και πολύ επικίνδυνο.
Στην προκειμένη είναι κι επικίνδυνο για τους ανθρώπους και τα ζώα που θα συναντήσει εκεί.

Εγώ δεν είμαι άτομο που θα μεταφέρει το πρόβλημά μου σ'άλλους αθώους πολίτες.
Πολύ πιο εύκολα θα τον πήγαινα εγώ η ίδια στον κτηνίατρο για ευθανασία (δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό όσο νομίζεις).

Πριν το κάνω όμως αυτό, θα αλλάξω ωράριο στις βόλτες (και θα προσθέσω και μερικές ξαφνικές) μπας και τον τρομάξω και μαζευτεί λίγο...
Μεταξύ μας, το βλέπω χλωμό. Είναι πολύ έξυπνος.

Όσο για το κάθαρμα με το δεμένο κουταβάκι... άστο. Την έλυσα ένα βράδυ (τουλάχιστον να μπορεί να αμυνθεί όταν έρθει η επίθεση) αλλά η καημένη πήγε κατευθείαν στη πόρτα του ιδιοκτήτη της και γρατζουνούσε να την βάλουν μέσα... βγήκε το κάθαρμα, την έδειρε, την ξανάδεσε και πήγε πάλι για ύπνο!!!!