«Τραπεζάκια έξω» για τυφλούς και σκύλους-οδηγούς

liajoe

Well-Known Member
Ονομάζομαι Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, είμαι τυφλή
και κάτοχος σκύλου-οδηγού. Ερευνήτρια στο ΙΤΕ Ηρακλείου,
υποψήφια διδάκτωρ στην ιατρική σχολή του παν/μίου Κρήτης
και πρόεδρος της Ελληνικής Σχολής Σκύλων-Οδηγών «Λάρα».

Ζω στο Ηράκλειο Κρήτης όπου η πρόσβαση του σκύλου-οδηγού
επιτρέπεται παντού. Και στην πολιτισμένη υποτείθεται πρωτεύουσα;

Σήμερα πρωτομαγιά, θέλησα να πάω με μια φίλη για φαγητό στην
ταβέρνα «Καλοζύμη» που βρίκσεται δίπλα στο πατρικό μου, στο Χαλάνδρι.

Στην είσοδο της ταβέρνας, ο υπεύθυνος μας πληροφόρησε πως απαγορεύονται τα σκυλιά.
Απαντήσαμε ότι, έτσι κι αλλιώς θα τρώγαμε στην αυλή αφού είχε ωραία μέρα. Εκείνος,
αντέτεινε πως ο σκύλος απαγορεύεται ακόμα και στην αυλή και πρότεινε να… μας βγάλει ένα τραπέζι στο δρόμο!

Φύγαμε και πήγαμε ακριβώς δίπλα στην ταβέρνα «Ιορδάνης».
Δυστυχώς κι εκεί, η ίδια αντιμετώπιση: ο σκύλος δεν επιτρέπονταν
ούτε καν στην αυλή…

Κι ερωτώ τους φίλτατους αναγνώστες:
1. Αξίζει ένας άνθρωπος να φάει στο δρόμο, επειδή βλέπει με τα
μάτια ενός σκύλου;
2. Μπορεί ο μάγειρας της εκάστοτε ταβέρνας να μαγειρέψει χωρίς τις
κατσαρόλες του;
3. Εάν ήμουν φορέας της γρίπης των χοίρων και πήγαινα να φάω
δίχως να πω λέξη θα ήμουν εντάξει;

Περισσότερες πληροφορίες για τους σκύλους-οδηγούς στο www.laraguidedogs.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ, ΜΗΠΩΣ ΜΑΘΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Τώρα κάτι είπες?!

Στην Ελλάδα (γιατί δεν έχει μόνο η Αθήνα αυτά τα χάλια) για να κινηθείς και να εξυπηρετηθείς πρέπει να έχεις υπερφυσικές δυνάμεις!

Hero ένα πράγμα!...

Πόσο μάλλον αν έχεις και κάποιο πρόβλημα όρασης, κινητικό ή άλλο.

Όσο για τα καταστήματα και την εξυπηρέτηση "καφρίλα και Άγιος ο Θεός"!

Να σου πω κουράγιο και υπομονή?...Είμαι σίγουρος ότι κατέχεις μεγάλες ποσότητες και από τα δύο.

Οπότε σου λέω απλά...Till next time!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τι να πεις.. Ελλάς στο μεγαλείο σου..:(:mad:

Η καφρίλα δυστυχώς είναι μεγάλο προσόν της Ελλάδας.
και η εξημέρωση του Ελληνα είναι ακόμα πολύ πίσω.
Σκέψου μονο ποσα αυτοκίνητα παρκάρουν παράνομα σε θέσεις αναπηρων..

Ναι η μαμά πατρίδα είναι αφιλόξενη για τέτοια άτομα και μονο τον καλο της εαυτό δεν δείχνει..

Να είσαι αισιόδοξη, γιατί ήδη έχω ακούσει πως μαγειρεύονται καφετεριες που θα παίρνεις και τα σκυλιά σου μαζί..

Ηδη υπάρχουν μια η άλλη κρυφα αλλα υπαρχουν..

Ας ελπίσουμε πως τα πράγματα θα αλλάξουν..
Ας είμαστε αισιόδοξοι..:):)

dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
τινα πω:mad: ......ειναι απαραδεκτο να συμβαινει αυτο !!!!!!
ντροπη τους τα γαιδουρια !!!!!!!ακου εκει ο σκυλος τους πειραξε που στο φιναλε ειναι σκυλος οδηγος .
σε περιπτωση που κανεις μυνηση εγω προσωπικα αν μπορω να κανω κατι ......πες μου το .

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Ιωάννα λυπάμαι που έπεσες σε τέτοιου επιπέδου κάφρους, οι "κύριοι" πρέπει να μπουν σε μαύρη λίστα απο όλους τους κυνόφιλους.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εξοργιστικό!!!! Νομίζω και παράνομο!!! (κάνω λάθος??). Αν ισχύει το δεύτερο, θα τους έφερνα την αστυνομία, θα τους ανάγκαζα να με καθίσουν και μετά θα παράγγελνα μια σόδα και θα έφευγα.....
Στο δρόμο δε νομίζω οτι έχουν δικαίωμα να βγάλουν τραπέζι, αν δεν τους έχει παραχωρηθεί.

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Τι πρόβλημα θα υπήρχε αν καθόταν διπλά σου ο σκυλός ήσυχος χωρίς να ενοχλεί κανέναν? Τι προάλες μια κυρία με ανάγκασε να φύγω από μια καφετέρια επείδη λέει της βρωμούσε ο σκύλος και μετά επείδη φοβότανε μήπως καταπιεί κάποια τρίχα κι έτσι αναγκάστηκα να φύγω.(έπρεπε να ήταν μαζί μου Rottie και Dr.Zhivago, άντε και λίγο ΜΑΚΗΣ!!!:p:p)

Πάντως τώρα που εξετάζεται να άλλαξει ο νόμος μετα και την επίσκεψη 200 φιλοζωικών σωματείων, καλό θα ήταν να έβαζαν και σαν θέμα και αυτή τη δυνατότα.

Η θα μπορούσαμε να μαζέυαμε υπογραφές όπως έγινε και με τα Μ.Μ.Μ.

dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
αυτο για τις υπογραφες για ...αναλυσε το!!!!:)

vorios02

Active Member
19 Απριλίου 2009
33
0
Λυπάμε και εξοργίζομαι πραγματικά για το πόσο ρατσιστές μπορούμε να γίνουμε κάποιες φορές( ή και όλες τις φορές).Γιατί οι συγκεκριμένοι εστιάτορες είναι αδύνατον να μην διέκριναν την ιδιότητα του ζώου και τη χρησιμότητά του οπότε μόνο ως ρατσιστές μπορώ να τους εκλάβω.
Υ.Γ
Σε αυτό που αναφέρει ο κοpritis περί παρανομίας της συγκεκριμένης ενέργειας νομίζω ότι έχει δίκιο γνωρίζουμε κάτι επ¨αυτού;

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Απ' όσο ξέρω υπάρχει νομοθεσία που ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ συνοδούς-σκύλους ΠΑΝΤΟΥ.

Κάνω λάθος;

Δεν μπορεί να είναι "φλού".

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Υπάρχει ένα ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης σχετικά με τις "ίσες ευκαιρίες για τα άτομα με αναπηρία" το οποίο νομίζω πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το 2010. Ένας από τους στόχους είναι η καλύτερη πρόσβαση. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η Ελλάδα δεν γνωρίζω.

liajoe

Well-Known Member
Καλησπέρα σας :)

Σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση και τις ιδέες, επίσης
για την απορία όσο αφορά την νομοθεσία. Η νομοθεσία για
τους σκύλους οδηγούς υπάρχει στο παρακάτω λίνκ της σχολής.

http://www.laraguidedogs.gr/legislation.html

Απο το πρωί προσπαθούμε να βρούμε τον σωστό τρόπο να αντιμετωπίσουμε
την κατάσταση. Δέν είναι εύκολο απο την στιγμή που δεν υπάρχει
καθολικός νόμος για την πρόσβαση σκύλων οδηγών και δεν υπάρχει ευρή (τυπο?) ενημέρωση του κοινού.

Αλλα σίγουρα κάποια μέτρα υπάρχουν και μετά το μίτινγ με τους
δικηγόρους όπου θα βγεί η απόφαση της σχολής, θα πράξουμε ανάλογα.

Lara GuideDog

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2008
42
0
Ηράκλειο, Κρήτη
Γεια σας κι απο εμενα :)

Εγω ειμαι η Ιωαννα που εκανα την καταγγελια :D

Αναφορικα με την υπαρξη νομων για την προσβαση των σκυλων οδηγων:

1. δεν υπαρχει ακομα κρατικος νομος που να προστατευει τα σκυλια οδηγους και τους χειριστες τους. Τρεχω εδω και 2 χρονια μηπως ψηφιστει, αλλα φοβουνται να τον περασουν γιατι, οπως μου ειπε ενας πολιτικος εαν καποιος εστιατορας χασει εναν πελατη που δεν θελει σκυλια, εκεινος θα χασει μια ψηφο.

Επισης μου ζητηθηκε απο το υπουργειο υγειας πιστοποιητικο φρονηματων των σκυλων οδηγων, δηλαδη, μια εγγραφη διαβεβαιωση με την οποια θα δηλωνω οτι ενας σκυλος οδηγος δεν προκειται ποτε να δαγκωσει καποιον ανθρωπο και δεν αποτελει κινδυνο για τη δημοσια υγεια.

Για το λογο αυτο, δεν προσπαθησα καν να μπω στις 2 ταβερνες. Θεωρω δικαιωμα του εκαστοτε ιδιοκτητη να μου αρνηθει την εισοδο στο μαγαζι του, δεδομενου οτι δεν με καλυπτει κανενας νομος. Στην αυλη ηθελα να καθησω και γι αυτο θυμωσα παρα πολυ, διοτι αρνηση παραμονης μου σε αυλη δεν μου εχει ξανατυχει.

2. υπαρχουν μεμονωμενες εγκυκλιοι για τα μεσα μαζικης μεταφορας, αλλα το προσωπικο δεν εκπαιδευεται. Την περασμενη τριτη, περιμενα το τρολευ 10 στην αγ. φωτεινη. Το τρολευ με ειδε και δεν σταματησε καν. Σταματησε στο φαναρι 30 μετρα πιο κατω. Ο κοσμος χτυπουσε του οδηγου και του φωναζε να μου ανοιξει να μπω, αλλα εκεινος τους αγνοησε -κι εμενα- και μολις αναψε πρασινο εφυγε..

Σε αυτη τη χωρα οπου κανεις δεν ελεγχεται και δεν τιμωρειται, δεν εφαρμοζεται τιποτα. Πραγματικα, δεν ξερει κανεις τι του ξημερωνει..

Παντως βλεπω τρομερη ανταποκριση απο τον κοσμο στο ιντερνετ και αυτο μου δινει κουραγιο αφου βλεπω οτι δεν ειμαι μονη και πως η κατασταση θ αλλαξει εαν την πιεσουμε..

Ευχαριστώ Ιωάννα

dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
ιωαννα καλησπερα !!!ζουσα επι 8 χρονια με εναν ανθρωπο με κινητικα προβληματα και περιπου ξερω την αδιαφορια που δειχνει ο επαγγελματιας ελληνας σε ανθρωπο με καποιο προβλημα ......
απλα ειναι γαιδουρια !!!!!!
το λεω εγω και το παιρνω και πανω μου !!!τι να μου πει ο κακομοιρης που ενω στους αλλους ειναι αδιαφορος ενω ταυτοχρονα σταυροκοπιεται μην του τυχει καποια ασθενεια !!!!
αυτοι ειναι κοριτσι μου .....αλλα.......να θυμασαι κατι ....δεν εισαι μονη σου και ο κοσμος αυτος εχει και ανθρωπους που μπορουν να σε καταλαβαινουν και ας μην σε ξερουν προσωπικα να βοηθησουν εστω με την παρουσια τους οπου τους χρειαστεις .
απλα ζητα κατι και θα δεις ποσοι απο δω, και οχι μονο θα ανταποκριθουν στον αγωνα που κανεις !!!!!!
ειμαστε μαζι σου και δωσε μας τροπο να το αποδειξουμε .....
και για να μην λεμε λογια τα στοιχεια μου μπορεις να τα εχεις οτι ωρα θελεις ...
επισης ...αν ερθεις αθηνα εχεις πανσιον για οσο χρονο θελεις για το σκυλο σου !!

liajoe

Well-Known Member
Ειληκρινά, έχω συγκηνηθεί πολύ με την ανταπόκριση απο
τους ανθρώπους του DOG FORUM. Πολλοί απο εσάς μας έχετε
προσεγκίσει με τον τρόπο σας και μας προσφέρετε την βοήθεια
σας όπως ο καθένα σας μπορεί!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!:):)
Μας δίνετε κουράγιο & δύναμη ;)