Βοήθεια... εάν γνωρίζει κανείς.


Jdrim

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2016
153
100
48
Δεν ξερω αν θες ακτιβιστες ή μουτζαχεντιν τελικα οπως τα λες. Αλλα τελικα ακομα και ετσι θα σε επειθε να μην αγοραζεις ή περιμενεις απλα να κλεισουν τα πετ σοπ για να μην το κανεις?
Εγώ πιστεύω οτι υπάρχουν 500.000 πιθανοί αγοραστές που θα πάνε σε PetShop τα επόμενα 2 χρονιά. Εσυ τι θα κάνεις για να μην πάνε ; posts στο forum ?
 


Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Να ρωτήσω εγώ κάτι; Γιατί μιλάμε για τιμές 1500-2000€ ρε συ @Jdrim; Ναι σε κάποιες φυλές τόσο κάνουν για να πάρεις κουτάβι αλλά δεν νομίζω ότι είναι η πλειοψηφία των φυλών. Από προσωπική έρευνα αγοράς πριν 1 χρόνο περίπου, σε δημοφιλή φυλή, δεν είδα τιμές άνω των 900€. Είχα βρει και με 700€.

Από κει και πέρα, καθαρόαιμο με 300€ όχι δεν μπορείς να έχεις. Κι αυτό γιατί, μόνο οι εξετάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να πάρεις έναν -όσο το δυνατόν- υγιή σκύλο με τον τυπικό χαρακτήρα της φυλής του, υπερβαίνουν το κόστος των 300€. Δεν πληρώνεις λοιπόν τον εκτροφέα για πάρεις απλά ένα σκύλο. Τον πληρώνεις γιατί ο σκύλος που θα πάρεις, εκτός της εμφάνισης, πρέπει να έχει συγκεκριμένα traits χαρακτήρα (ανάλογα τη φυλή) και το κυριότερο, να είναι απαλλαγμένος από κληρονομικές παθήσεις. Υπάρχουν παθήσεις (πχ. ataxia) που είναι κληρονομικές και με τη σωστή εκτροφή αποφεύγονται και δεν ταλαιπωρείται ούτε το ζώο ούτε ο ιδιοκτήτης.

Αν τώρα θέλεις κάτι που να μοιάζει με καθαρόαιμο, μπορείς όντως να βρεις σε φιλοζωική. Ακόμα δεν έχω ξεχάσει εκείνα τα 8 μηνών ΓΠ που είχαν βρεθεί στο δρόμο. Λίγο καλύτερα να ήταν τα οικονομικά ώστε να μπορώ να φροντίσω δεύτερο και δη μεγαλόσωμο σκύλο θα το έπαιρνα το ένα. Επίσης, είχαν παρατήσει πριν 2 χρόνια ένα ημίαιμο χάσκυ (έμοιαζε αρκετά με καθαρόαιμο όμως) στην περιοχή μου. Τον λάτρευα το βλάκα και το ίδιο και η σκύλα μου. Τον μάζεψε η φιλοζωική της περιοχής μου μετά από 1 μήνα και λίγο μετά υιοθετήθηκε. Μπορείς να βρεις διαμάντια σε φιλοζωικές ή στο δρόμο. Ακόμα κι αν θες κάτι που να φαίνεται σαν καθαρόαιμο.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί εάν κάποιος θέλει μια συγκεκριμένη φυλή και δεν εχει €1500-€2000 για σκυλί που βγάζει φωτιές.... να πρέπει η να μην πάρει σκύλο ή να πρέπει να παρει μονο απο τη φιλοζωική οτι βρει.
Πες οτι μου αρέσουν τα Shar Pei κι έχω €700 MAX τι κάνω ;

Μου αρέσει η BMW η X1 κι έχω 20.000€ ΜΑΧ. Τι κάνω; Οι επιλογές μου είναι τρεις. Ή παίρνω απόφαση ότι δεν μπορώ να την αποκτήσω, ή παίρνω μεταχειρισμένο οτιδήποτε από Lamborghini μέχρι yugo και DNV (καταφύγιο/δρόμος) ή βάζω τον κώλο μου κάτω και μαζεύω τα άλλα 15 χιλιάρικα που μου λείπουν. Το να κλέψω μια, να αγοράσω από κάποιον άλλο που την έχει κλέψει, να αγοράσω μια DNV ή να βάλω παιδάκια να μου την φτιάξουν με ένα κομμάτι ψωμί και δεκαέξι ώρες εργασία την ημέρα είτε αρρωστήσουν είτε όχι, για εμένα δεν αποτελούν επιλογές ούτε και δύναμαι να δικαιολογήσω όποιον το κάνει.
Και μόλις αναγκάστηκα να κάνω παρομοίωση ενός έμψυχου όντος με ένα λόφο λαμαρίνες. Μεγάλη αδικία για το σκύλο αλλά ίσως έτσι καταλάβεις τη νοοτροπία.


Να ρωτησω κάτι εάν γνωρίζεις ή κάποιος άλλος.
Ποσο ειναι το πραγματικό κόστος ενός εκτροφέα για μια γεννά, τη διατροφή & την ιατρική υποστήριξη ανά κουτάβι για 8 εβδομάδες;

Πάμε μια αιωνιότητα και μια μέρα νωρίτερα (δηλαδή στα τέλη του 2007) όπου γράφτηκε το παρακάτω θέμα. Από τότε έχουν περάσει οκτώμισι χρόνια, οπότε κάποια από αυτά ισχύουν, κάποια άλλα όχι πια, κάπου ισχύουν άλλα, νέα και ανά φυλή οι εξετάσεις είναι διαφορετικές. Δεν είμαι εκτροφέας ή έστω κάτοχος κάποιας φυλής ώστε να σου ανέλυα το κόστος στη "δική μου" φυλή. Το λινκ είναι αυτό:
http://www.dogforum.gr/community/threads/Θέλω-κουτάβι-ράτσας-αλλά.1352/
...
Η απάντηση βρίσκεται μέσα στην παράθεση.
 


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Επειδή αγοραστικό κοινό θα υπάρχει για πάντα... Ο μόνος τροπος να γινει γνωστό στο εύρη κοινό ένα πρόβλημα ειναι η μαζική προβολή. Εάν πάνε 50 άτομα έξω απο ένα PetShop και γινει της πουτανας στα media , τότε θα γινει γνωστό ένα πρόβλημα. Εάν περιμένουμε ένα forum να αλλάξει μια κατάσταση... θα περάσουν άλλα 100 χρονιά και θα βλέπουμε τα ίδια post.
Ο ακτιβισμός είναι υποκινούμενος και τα αποτελέσματα του αμφίβολα. Η ατομική δράση θα κάνει τη διαφορά.
Πρέπει να κοιτάμε να βελτιωθούμε ατομικά και θα βελτιωθεί το σύνολο.
 


Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Εγω θα ελεγα σε αυτον που θελει σκυλο συγκεκριμενης φυλης και δεν εχει τα απαιτουμενα χρηματα,να περιμενει να τα μαζεψει.Σε βαθος τουλαχιστον 10ετιας,τα 200 ευρω το χρονο για αγορα σκυλου δεν ειναι καθολου μεγαλο ποσο.Με 2000 παιρνεις ενα πολυ καλο κουταβι μιας σχετικα ακριβης φυλης,δεν αναφερομαι καν για τα 800-1000 ευρω σε βαθος δεκαετιας.

Εγω απο τοτε που ξεκινησα να θελω συνειδητα ενα σκυλι,αρχισα να κανω οικονομιες.Ηταν κατι που πραγματικα ηθελα και απο την στιγμη που οι τιμες για καθαροαιμο σκυλο(αυτο που ηθελα δηλαδη,και οχι εναν σκυλο εκτος προτυπου και αμφιβολων περγαμηνων) ηταν αρκετα υψηλες,καθυστερησα την αγορα του σκυλου για ενα πολυ σεβαστο διαστημα ωστε να μαζεψω τα απαιτουμενα χρηματα(φυσικα ακομα δεν εχω σκυλο,αλλα σε αυτο το θεμα θα αναφερθω στην αυτοβιογραφια μου,stay tuned).Αλλος εχει εκατομμυρια και θελει να βρει καθαροαιμο τζαμπα,αλλος πληρωνει απο το υστερημα του.Κυριως ομως,δεν ειναι πολλοι διατεθειμενοι να κανουν προσωπικες υποχωρησεις και να στερηθουν καποιες εξοδους ή καποια ειδη πολυτελειας π.χ. για να πραγματοποιησουν την αγορα σκυλου.Γιατι οταν βλεπω εναν να βγαινει συνεχεια φωτογραφιες με ενα σκυλο που αγορασε με 300 ευρω απο την χειροτερη πηγη που μπορουσε,εν γνωσει του,και εχει αλλαξει 3 κινητα των 800 ευρω σε διαστημα ενος χρονου,ε τοτε αυτον δεν θα τον δικαιολογησω ποτε.

tl;dr

1) Εχεις χρηματα για να παρεις καθαροαιμο,σε οποια τιμη(υψηλη ή οχι) και αν τα δινουν οι εκτροφεις ; Παρτο (o καθενας μας) και να το χαιρεσαι.

2) Δεν εχεις χρηματα για να παρεις καθαροαιμο :

α) Μαζευεις τα απαιτουμενα χρηματα.
β) Παιρνεις σκυλο απο φιλοζωικη,αν δεν θελεις/μπορεις να τα μαζεψεις.


Προσωπικα για μενα αλλες επιλογες δεν υπαρχουν,φυσικα αυτη ειναι η αποψη μου,οπως παντα.
 
  • Like
Reactions: nouki00 and vrmode


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.233
10.299
Athens
Αυτό που τα εκτροφικά σκυλιά πρέπει να κάνουν 1500 και 2000 Ευρώ που το βρήκατε?

Ενδεικτικά οι τιμές που ξέρω από αξιοπρεπέστατα εκτροφεία (της προκοπής και όχι φάσεις Λαζαροαναστάσεις...) είναι πχ. 800 για λαμπ ή αμσταφ, 1200 για γαλλικό κοκ. Γενικα γύρω στο 1000ρικο.
To γαμήδι το iphone που είμαι σίγουρη ότι το έχουν σχεδόν οι μισοί εδώ μέσα και που θα θέλει πέταμα σε 2 χρόνια, πόσο έχει?
 


Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Εγω αναφερομαι κυριως σε Ακιτα Ινου μιας και ειναι απο τις πλεον ακριβες -ως προς την αποκτηση τους- φυλες.Μπορεις να βρεις Ακιτα στην Ελλαδα με ~1500 ευρω,στο εξωτερικο υπαρχουν τιμες απο 2.000-3.500+,φυσικα αν ψαχνεις ενα σκυλο με σκεπτικο "τιμη προς ποιοτητα",πιστευω τα 1500-2000 ειναι καλα.Στα υπολοιπα πληρωνεις λιγο και τους γονεις εξ Ιαπωνιας,το ονομα του εκτροφειου,κτλ.Τα Σαμογεντ ειναι κατα τι οικονομικοτερα ως προς την αποκτηση τους,το ιδιο ισχυει και για τα Χασκυ,για αλλα δεν γνωριζω,αλλα γενικα τα Σπιτζ θεωρουνται σχετικα ακριβα.
 


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
(Αν και θεωρω οτι το θεμα θα επρεπε να εχει κλειδωσει εδω κ αρκετες σελιδες)
Το παραδειγμα με το iphone με καλυπτει αλλα παντα μου ερχεται το θεμα του αυτοκινητου...που κανει πολλα χιλιαρικα...ακομη και μεταχειρισμενο, κ μπορει να εχει και λιγοτερο χρονο ζωης απο το σκυλο.
Ποσοι δεν εχουν αυτοκινητο επειδη κανει χ ευρω;
Ζεις και χωρις αυτοκινητο...

Το εχω ξαναπει και το ξαναλεω:
Οποιος δεν ηξερε και εμαθε αργα, οκ, ας ενημερωσει τον επομενο.
Οποιος ηξερε και συνειδητα πηγε εκει που δεν επρεπε τον χαρακτηριζω υπανθρωπο.
Απο την αλλη, οχι δεν ειναι ολοι οι εκτροφεις λουλουδια για μυρισμα, υπαρχουν οι ντομπροι, υπαρχουν κ οι κοπροι(εκανα και ριμα...)

Απο εκει κ περα στο παρον θεμα θεωρω οτι εγινε μια σχετικα λαθος προσεγγιση σε καποιες κρισιμες στιγμες του θεματοθετη (και ναι εχει γινει κ αλλες φορες αυτο, προσωπικη αποψη παντα) απο την αλλη ο θεματοθετης μαλλον δεν ειναι κ τοσο δετικος και δεν εχω καταλαβει αν εμενει η οχι στην επιλογη του πετ σοπ η αν απλα αντιδρα στην αντιδραστικη αντιδραση του αντιδραστικου φορουμ
:p

Αυτα τα ολιγα

edit
Μιας και πιασατε τις τιμες, δωστε και μια ιδεα για τα ροτβαιλερ να δω αν οι πληροφοριες που εχω ισχυουν... ευχαριστω :)
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Orilis


Μπλου

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
120
50
Αυτό που τα εκτροφικά σκυλιά πρέπει να κάνουν 1500 και 2000 Ευρώ που το βρήκατε?

Ενδεικτικά οι τιμές που ξέρω από αξιοπρεπέστατα εκτροφεία (της προκοπής και όχι φάσεις Λαζαροαναστάσεις...) είναι πχ. 800 για λαμπ ή αμσταφ, 1200 για γαλλικό κοκ. Γενικα γύρω στο 1000ρικο.
To γαμήδι το iphone που είμαι σίγουρη ότι το έχουν σχεδόν οι μισοί εδώ μέσα και που θα θέλει πέταμα σε 2 χρόνια, πόσο έχει?
Τι σχεση εχει ενα καταναλωτικο προιον με μια ψυχη;συγκρινεις ανομοια πραγματα.

υ.γ πλεον το iphone ερχεται δευτερο και καταιδρωμενο.

 




ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί εάν κάποιος θέλει μια συγκεκριμένη φυλή και δεν εχει €1500-€2000 για σκυλί που βγάζει φωτιές.... να πρέπει η να μην πάρει σκύλο ή να πρέπει να παρει μονο απο τη φιλοζωική οτι βρει.
Πες οτι μου αρέσουν τα Shar Pei κι έχω €700 MAX τι κάνω ;
Καταλαβαίνω απόλυτα όλλα αυτά που λέμε για τα Petshops κτλ. αλλά πρέπει να καταλάβουμε οτι εκτός απο αυτούς που διαθέτουν €2000 για σκύλο και αυτούς που δε τους νοιάζει η φυλή και περνούν με €0 από τη φιλοζωική , υπάρχουν και αυτοί που διαθέτουν απο €300 μέχρι €700 για κάτι συγκεκριμένο. Όλοι είναι φιλόζωοι από τη στιγμή που αγαπάνε και θέλουν ένα σκύλο.
Το πρόβλημα είναι κατα ποσο μπορείς να βρεις απο σωστή πηγή αυτό που θες στα χρήματα που διαθέτεις.
Να ρωτησω κάτι εάν γνωρίζεις ή κάποιος άλλος.
Ποσο ειναι το πραγματικό κόστος ενός εκτροφέα για μια γεννά, τη διατροφή & την ιατρική υποστήριξη ανά κουτάβι για 8 εβδομάδες;

..

Αυτο που δεν καταλαβένεις εσυ και οι περισσότεροι νέοι ιδιοκτήτες
οτι(λογικά) σας λείπουν επεισόδια απο την υπόθεση σκυλος και
αυτο φαίνεται απο τα γραφόμενα.

Ενας μέσος εκτροφικός σκυλος πωλείται απο 800€ έως 1200€
και οχι 1500-2000€ που αναφέρεις. Βεβεα υπάρχουν σκυλια
που μπορει να φτάσουν και τα 5000€ αλλα και τα 10000€ αλλα
αυτο σηγουρα δεν ενδιαφέρει τον μέσο ιδιοκτήτη.
Το γιατι πωλούνται 800-1200 το έχουμε συζητήσει πολλές φορές
και κατα την άποψη μου ειναι λογικό νούμερο.

Το ζητούμενο ειναι να καταλάβει ο μέσος ιδιοκτήτης οτι το κόστος
του σκυλου ΔΕΝ ειναι το κόστος απόκτησης αλλα το κόστος
αξιοπρεπούς συντήρησης. Και μην εχεις στο μυαλό σου μονο τα
πολυ μικροσωμα Γιόρκι. Αναφέρεις τα Σαρ Πέι τα οποια ειναι
μέσου μεγέθους κάτσε και βγάλε το κόστος συντήρησης ενος μέσου
και ενος μεγαλόσωμου και θα δεις οτι το κόστος απόκτησης θα σου
φαίνεται μικρο.
 


ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Και κατι ακομα....

Συνήθως μηλάμε για το άμεσο κόστος και τελικα ξεχνάμε το
"έμμεσο" κόστος το οποίο στις μερες που ζούμε εχει αρνητικό
πρόσημο :)

Τα αντισταθμιστικά οφέλη που προφέρει ο σκυλος μηδενίζουν το καθε άμεσο κόστος.
 






matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Αυτο που μονο για να παρει εκτροφικο δεν του φτανουν του ανθρωπου τα ευρα. Εντωμεταξυ ο σκυλος που σαν ζωντανος οργανισμος εχει μεγιστη σημασια η προελευση του αντιμετωπιζεται με την μεγαλυτερη ελαφροτητα.Να γιαυτο δεν θα κλεισουν ποτε τα puppy mills. Γιατι πειθουμε τον εαυτο μας οτι η δικη μας αποφαση δεν εχει σημασια και ελα μωρε τωρα δεν θα αλλαξω εγω τον κοσμο.

Οξυμωρο επισης που τα της φιλοζωικης αντιμετωπιζονται με λιγο απαξιωτικο υφος, αλλα αν τους πεις οτι το πετσοπενιο ειναι γιαλατζι θυμουνται τις "φιλοζωικες" κορωνες περι ισοτητας των σκυλων.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
το dnv τι ειναι;
Αποκύημα της φαντασίας μου, εμπνευσμένο από αθλητικά μπλουζάκια NILE σε λαϊκή. Θα μπορούσε να είναι BMW μαϊμού, που για να μην έχει πρόβλημα η εταιρεία κατασκευής με το copyright του brand, πήρε το όνομα και το έκανε παράφραση
 
  • Like
Reactions: spyv




Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Αποκύημα της φαντασίας μου, εμπνευσμένο από αθλητικά μπλουζάκια NILE σε λαϊκή. Θα μπορούσε να είναι BMW μαϊμού, που για να μην έχει πρόβλημα η εταιρεία κατασκευής με το copyright του brand, πήρε το όνομα και το έκανε παράφραση
Εδω κανεις λαθος,γιατι πλεον ειτε μαιμου ειτε αυθεντικα,ειναι ολα Nike π.χ. Με αυτο ως δεδομενο,μπορω εγω να παρω τα αυθεντικα Nike Air Max 2016 απο το site της Νικε με 200 ευρω,μπορω ομως να τα παρω και απο την εμποροπανηγυρη του χωριου μου με 20 ευρω.Και τα δυο ειναι ακριβως τα ιδια στο απειρο ματι.Ενας στους 100 που μπορει να εχει τα αυθεντικα ή μπορει να εψαξε λιγο,θα καταλαβει καποιες ελαχιστες διαφορες μεταξυ των δυο,παντα μιλαω για οπτικες διαφορες,γιατι η ποιοτητα δεν φαινεται ευκολα.Στη θεση των παπουτσιων βαλε τωρα τα σκυλια,τα οποια παντα φαινομενικα ειναι καθαροαιμα.Τωρα αν βρεθει και καποιος στο dogforum και ανακαλυψει οτι το γαματο σκυλι των 100 ευρω που πηρα δεν ειναι καθαροαιμο,δεν θα με πειραξει καθολου απο την στιγμη που η συντριπτικη πλειοψηφια καταπινει αμασητο οτι τους πω.
 




Giorgos.rocky

Well-Known Member
5 Απριλίου 2016
61
61
61
sorry αλλά πιστευω πως είστε υπερβολικοι και χαλάτε και την πιάτσα . Αν ήμουν εκτροφέας θα έτριβα τα χέρια διαβάζοντας σας .
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.195
Μηνύματα
896.955
Μέλη
19.978
Νεότερο μέλος
Tina78