Nέα στην ωμή τροφή...


Panagiota_kyr

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2011
98
0
Παιδια καλησπερα!!
Θα ξεκινησω απο αυριο (αφου προμηθευτω τα κρεατα) να του δινω τροφες ωμες(ή λιηο βρασμενες) και κοκκαλα ωμα. Ειναι labrador 34-35 κιλα και θελω τη βοηθεια σας στις ποσοτητες και στ προγραμμα!! Απο κρεατα εχω δει και στο φορουμ τι προτεινετε και τι δινετε εσεις στα σκυλακια σας!! Απλως θελω να μου πειτε πως να του φτιαχνω προγραμμα!Να τρωει καθημερινα με λιγη ξηρα τροφη μαζι?Να τρωει καποιες φορες τη βδομαδα??Επισης και τις ποσοτητες..δεν εχω ιδεα πως πρεπει να του τα δινω και φοβαμαι μη κανω λαθος..
περιμενω τη βοηθεια σαςςς
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κάνε μία αναζήτηση και θα βρείς πολύ γνώση στο φόρουμ,και αλλού.
και μην αγοράζεις τροφές πριν κατακτήσεις το χρησιμότερο υλικό όλων,την γνώση!

και μην δίνεις ξηρά με ωμά μαζί-έχουν πολύ διαφορετικό χρόνο πέψης αλλά είναι και ...πως να το πώ? ανόητο.....

διάβασε
μάθε
και ταίζεις μετά
:)
 






tanale

Well-Known Member
12 Απριλίου 2011
66
0
Αθήνα
Καλησπέρα!
Το δικό σου σκυλό μεγαλώνει ακόμα η τελείωσε? Ο δικός μου που είναι δραστιοδής και 35κιλά τον άρχισα με 1.000γρ την ήμέρα και κατέληξα στα 1.200γρ. Εγώ δίνω πρωί 3 με 4 φορές την εβδομάδα λαχανικά (π.χ. σαλάτα,καρότα,ανθότυρο έαν θέλεις) η φρούτα ψηλοκόμμενο στο μιξέρ πάντα με ένα κουτάλι σούπας λάδι (κάλα είναι να είναι coldpressed). 2με 3 φορές αυγό όλοκληρο, βράδυ κρέας και κόκκαλα. Μπόρεις να δώσεις όλα ΕΚΤΟΣ χοιρινό κρέας ωμό. Πατσάς ακκαθάριστος (μήπώς στο κόβει ο κρεωπολής, γιατί.....) 2 φορές την εβδομάδα. Εαν δεν του άρεσει ο πατσάς δώσε παραπάνω λαχανικά. 2 φορές την εβδόμαδα εντοσθία κοτόπουλου η βοίου. Και ψάρι μπόρεις βεβαία μια φορά την εβδομάδα παλί ωμό. Ο ένας μου έχει αλλέργια στο ψάρι όποτε δίνω Ωμεγα 3 συμπλήρωμα. Ενα βιβλίο που διαβάσα στο θέμα δίνει την έξης ταμπέλλα Περίπου 3% από το βάρος του σκύλο ημερίσια, δηλαδή στα 35 κιλά είναι 1.000 γρ, από αυτά λαχανικά 30% ημερίσ., 70% κρέας῏κόκκαλα από αυτά κρέας 200γρ, κόκκαλα 500γρ.
Θα τον δεις, τις πρώτες δυο εβοδμάδες μπόρει να χάσει λίγο βάρος γιατί φεύγουν τα επίπλέων νέρα λόγο της ξήρης από τον οργανισμό, επίσεις μπόρει να κάνει κανένα εμμέτο η και διάρρεια λόγο της άλλαγης ως που να σύνηθήσει το στόμαχι του. Αλλάγη ι λένε το καλύτερο είναι αποτόμα ώστε να μήν επίβαρύνει το σύστημα. Θα δείς ότι θα πίνει και πολύ λίγοτερο νέρο, είναι νορμάλ, τα κάκακία θα γίνουν πολύ πίο λίγα. Εάν είναι αλλέργικός σε κάποιο κρέας η ψάρι θα το δείς μες᾽σε 12 ώρες. Το κότοπουλο είναι καλό για άρχη. Η μιά μου σκύλα δεν είχε κανένα προβλήμα, ό άλλος που δεν ετρώγε ποτέ με χάρα, χρειαστήκε λίγες ήμερες, τον ἐπείσα᾽με ανθότυρο. Τώρα μετά από έναν μήνα πέριμένει μισή ώρα πρίν στην κουζίνα ;) Yπάρχουν και βίβλια πολλά στο θέμα! Καλή όρεξη στον σκυλάκο σου!
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
έχει ακούσει κανείς για σκύλο που ξεκίνησε την ωμή διατροφή και πήγαινε αμάσητα τα κόκαλα κάτω και το στομάχι του συνηθισμένο στην ξηρά τροφή δεν κατάφερνε να "λιώσει" τα κόκαλα με αποτέλεσμα να αφοδεύει ολόκληρα κομμάτια κόκαλα ,και αίμα απο τις αμυχές στα έντερά του?

δεν νομίζω ότι είναι λογικό να ξεκινάς ωμή διατροφή μέσω απάντησης σε φόρουμ
 


Panagiota_kyr

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2011
98
0
Δεν ξεκιναω ωμη τροφη μεσα απο το φορουμ απλως καποιος που εχει λαμπραντορ θα μπορεσει να με βοηθησει στις ποσοτητες και στο προγραμμα!Φυσικα πριν ξεκινησω το οτιδηποτε θα ρωτησω τον γιατρο να μου πει καλυτερα!!Λαθος διατυπωση απο αυριο θα παρω κρεατα οχι θα ξεκινησω!
 








Panagiota_kyr

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2011
98
0
Ο γιατρος που θα παω σε λιγες μερες για τις εξετασεις του μικρου τηλεφωνικα μου εδειξε να καταλαβω οτι ειναι κατα της ξηρας τροφης και γενικα των συστατικων που περιεχουν μου ειπε οτι θα τα πουμε απο κοντα!!!Γιατι μου τονιζε διαρκως τι αλλο πρεπει να του δινω και τα λοιπα!Δηλαδη οταν ξεκινας την ωμη τροφη σταματας εξοκληρου τη ξηρα???
 




kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεν τα δίνεις ταυτόχρονα-στο ίδιο γεύμα
αν ο γιατρός σου είναι υπέρ της BARF μπράβο του
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.195
Μηνύματα
896.955
Μέλη
19.978
Νεότερο μέλος
Tina78