Μήπως πρέπει να αυξήσω την ποσότητα τροφής της;


Harmony

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
61
0
Θεσσαλoνίκη
Παίδια γειά σας... Εδω και περίπου 2βδόμαδες με προβληματίζει το αν θα πρέπει να αλλάξω την πόσοτητα που τρώει η Ακάλη. Είναι τώρα 7 μηνών και κάτι και δίνω Royal Junior... Ποσότητα της δίνω όσο ακρίβως γράφει στο πλάι για 25Kg... Tης δίνω 2 φόρες την ημέρα, το πρώι η ώρα 10 μέτα την βόλτα και το βράδυ ξανά. Οι λιχουδίες στο ενδίαμεσο ενόουνται λόγω του ότι κάνουμε εκπαίδευση και καθημερίνα της κάνω 1 ώρα πέριπου επάναληψη εντολών.

Βόλτες πάμε τρείς φορές την ημέρα. 1 ώρα το πρώι χάλαρη βολτά, 20 λέπτα πάνω κάτω το μεσήμερι για την ανάγκη μας κτλ, και 1 ώρα το βράδυ βόλτα με παιχνίδι(πάμε σε ενα ανοιχτό χώρο και παίζουμε).

Το πρόβλημα μου είναι οτι μερικές φόρες αργώ να ξυπνύσω εγώ(οπου και μας χαλάω οοοοόλο το πρόγραμμα) και η Ακάλη κάνει εμετό και νόμιζω οτι είναι απο την πείνα γιάτι το κάνει μόνο τις μέρες που αργώ για την βόλτα και συνεπώς για το φαί. (Ο εμέτος που κάνει δεν είναι πολύς και είναι μόνο ύγρα.) Μήπως λοιπόν δεν της δίνω άρκετη ποσότητα φαγήτου; Ή πρέπει να αλλάξω τις ώρες που της το δίνω? :confused:

Ευχάριστω εκ τον πρότερων για οποιαδήπωτε βοήθεια.
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν το κάνει συστηματικά νομίζω θα ήταν καλύτερα να ρωτήσεις έναν κτηνίατρο.
Δεν ξέρω κατα πόσο είναι εφικτό να κάνει ο σκύλος εμετό απο την πείνα. Εδώ τα αφήνω δυο φορές το μήνα νηστικά για ~40ώρες χωρίς να δώ τέτοια αντίδραση.
 


Harmony

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
61
0
Θεσσαλoνίκη
Δεν το κάνει συστηματικά οχι.. Βέβαια δεν την αφήνω συχνά να πεινάσει οπώτε δεν πρόσεξα αν το κάνει συστηματικά. Αλλά το έκανε 3 φόρες, οχι σε 3 συνεχόμενες μέρες, και μόλις έβαλα να φάει πήγε ουσιαστίκα τρέχοντας...
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.522
772
Ξεσσαλονικη!!!
πιστευω οτι ειναι απο το στρες.λογω του στρες βγαζει πολυ σαλιο,το οποιο την πνιγει κ μετα τα βγαζει.την τροφη θα την μειωσεις ,μονο αν δεις οτι εχει πιο πολλα κιλα απο οτι πρεπει πανω της.βεβαια ,καλο ειναι,οταν εκπαιδευουμε κ μπουκωνουμε με αλλες λιχουδιες,να κουβουμε λιγο απο την τροφη...
 


Harmony

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
61
0
Θεσσαλoνίκη
Λες να στρεσαρετε επειδή εγώ δεν ξύπναω για βόλτα; Πάντως με τα κιλά μας πίστευω ότι τα πάμε κάλα... Δεν είναι ούτε χοντρή άλλα ούτε και κοκκαλίαρα.. Εγώ σκεφτόμουν ίσως να της χώρισω και την τρόφη σε τρείς δόσεις τώρα όπως κάναμε όταν ήταν 4 μήνων..
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
κάνουμε εκπαίδευση και καθημερίνα της κάνω 1 ώρα πέριπου επάναληψη εντολών.
Εγώ εδώ κόλλησα.Είναι πολύ, 1 ώρα συνεχόμενη.Μη το σιχαθεί το κουτάβι...
Καλύτερα 3 φορές την ημέρα από 1/4.Μένουν καλύτερα στο μυαλό του σκύλου,χωρίς να βαριέται ή να κουράζεται.
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.522
772
Ξεσσαλονικη!!!
αν στα κιλα εισαι οκ,συνεχιζεις οπως εχει η διατροφη της.εγω κ οι πιο πολλοι,δινουμε 2 φορες την μερα τροφη.δεν χρειαζεται να το κανεις 3.κατα τα αλλα,λεω οτι ειναι απο σαλια.τα σκυλια μεχρι καποια ηλικια κ καποια κ πιο μετα απο αλλα,ειναι ρουτινιαρικα.λατρευουν την ρουτινα κ αισθανονται ασφαλεια με αυτην.την λατρευουν μια ζωη,απλα μετα απο καποια ηλικια δεν τους ενοχλουν τοσο οι αλλαγες η οι παραληψεις μας.
 


nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Έχει βάση αυτό που λες,2 φορές που ήμουνα κ εγώ κομμάτια κ την έπεσα για υπνο νωρίς παραλείποντας να την ταίσω το βράδυ μου έκανε εμετό έτσι σαλάκια όπως λες ..
Από τότε κανονίζω καλλύτερα το πρόγραμμά μου κ δεν έχει ξανακάνει!Δοκίμασε να είσαι κ εσύ συνεπής στο τάισμα της κ δες αν ξανακάνει ..
 


Harmony

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
61
0
Θεσσαλoνίκη
skylakos Το 1 ώρα το λέω συνολίκα! Εχώ προσέξει πως όντως βάριετε όταν το κάνουμε συνέχομενα και το σπάσαμε σε 20 λέπτα περίπου την φορά σε ακαθόριστες ώρες της μέρας όμως... Με τον εκπαίδευτη κάνουμε 1 μισή ώρα συνεχόμενα όμως και την έπομενη μερα δεν της κάνω επανάληψη.

lawrence Θα πρόσπαθησω να κράτησω την ρούτινα της λοίπον και βλέπουμε... Η αλήθεια είναι πως με πάραξενεψε την πρώτη φόρα που το έκανε.. Δεν πήγε κάθολου το μύαλο μου οτι μπορεί να είναι απο το στρες... Ευχαριστώ πολύ!
 


Harmony

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
61
0
Θεσσαλoνίκη
nfeel Ναι αύτο θα κάνω! Θα πρόσπαθησω να κοίμαμε και πιο νώρις για να είναι και πιο ευκόλο... Η Ακάλη ούτος η άλλος κοίματε πολύ πιο γρήγορα απο έμενα...
 


Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Τα σκυλια κανουν εμετο αν μεινει αρκετη ωρα το στομαχι τους αδειο, κυριως τα κουταβια.
Τα ενηλικα μπορει να κανουν για τον ιδιο λογο μετα απο καποια διαταραχη του στομαχου.
Απλα τωρα που ειναι μικρο αν μπορεις βαζε ξυπνητηρι εστω για να της βαλεις φαγητο κ μετα ξαναπεσε για υπνο αν δεν αντεχεις :p
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.195
Μηνύματα
896.955
Μέλη
19.978
Νεότερο μέλος
Tina78