Εξέταση και αξιολόγηση εργασιακών ικανοτήτων


Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Έτοιμος ο κανονισμός εξέτασης για την αξιολόγηση των εργασιακών ικανοτήτων των Ντόγκο, για το δικαίωμα συμμετοχής στην κατηγορία εργασίας στις εκθέσεις.

Ο κανονισμός εστιάζει στο ομαδικό πνεύμα και στην συνεργασία για την σωστή αξιολόγηση των σκύλων.

Σκοπός είναι να μπορέσουν να μπουν στην εκτροφή, αλλά και στην σωστή μορφολογική αξιολόγηση, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο εκτροφική αξία και σκύλοι που ενδεχομένως να υστερούν έναντι των καθαρά εκθεσιακών σκύλων, αλλά και μέσα από αυτήν την διαδικα΄σια να μπει ένα φρένο στον αυξανόεμνο όγκο και στο μέγεθος των "εκθεσιακών" σκύλων. Επίσης ένας τομέας που στοχεύεται για να καταπολεμηθεί είναι η χρήση στεροειδών στους σκύλους καθώς και οι όποιες αισθητικές επεμβάσεις.

Ο πλήρης κανονισμός υπάρχει ήδη στον Όμιλο και μου δόθηκε σε πρόσφατη επικοινωνία μου με τον Ulises d' Andrea Nores, κριτή εργασίας και εγγονό του Dr. Antonio Nores Martinez, ενώ ζητήθηκε και η γνώμη μας επ' αυτού

Επιφυλάσσομαι να τον αναρτήσω όταν τον μεταφράσω!
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Μπράβο!
Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ καλό που γίνεται συνεχής προσπάθεια να μην ξεφεύγει η φυλή απο τον εργασιακο της χαρακτήρα στον βωμό του εντυπωσιακού σκύλου εκθέσεων!


Κάθε ανακοίνωση του Ομίλου την διαβάζω με θαυμασμό κι εύχομαι κι άλλοι Όμιλοι να έχουν την ανάλογη δραστηριότητα!:D
 




omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Και θα μπορει να παρει μερος σε εκθεσης της FCI με εξετασεις εργασιας,η θα ειναι μπιζ μπιζε μονο απο τους κατα τοπους συλλογους Ντογκο?
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Για τα ντόγκο ισχύει ότι ισχύει και στην ομαδα 8..δηλαδή να πρέπει να έχουν περάσει εργασία για να γίνονται Πρωταθλητές Ελλάδας???
 


Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Για τα ντόγκο ισχύει ότι ισχύει και στην ομαδα 8..δηλαδή να πρέπει να έχουν περάσει εργασία για να γίνονται Πρωταθλητές Ελλάδας???
Όχι, η εργασία προς το παρόν δεν προαπαιτείται σε καμία χώρα για την ανάδειξη πρωταθλητή.
Τα προαπαιτούμενα για να γίνει ένα Ντόγκο Πρωταθλητής Ελλάδας (GrCH) είναι σχετικά λίγα:
- 3 CAC (Ελληνικά) από τρεις διαφορετικούς κριτές και
- Χαρακτηρισμός "Εξαίρετος" στην Ετήσια Έκθεση Νικητή του ΕΟΝΑ (τον Σεπτέμβρη του 2010 είναι η επόμενη).

Τα προαπαιτούμενα για να γίνει ένα Ντόγκο Υπερπρωταθλητής Ελλάδας (GrGCH) είναι τα παρακάτω τα οποία πρέπει να επιτευχθούν μετά τον τίλτο του Πρωταθλητή Ελλάδος.
- 2 CACIB και 2 CAC από την Κατηγορία Πρωταθλητών
- 1 ΒΟΒ
- Πρώτη θέση στην Κατηγορία Πρωταθλητών στην Ετήσια Έκθεση Νικητή του Ομίλου ή δεύτερη θέση στην ίδια κατηγορία με την προϋπόθεση πως ο σκύλος λαμβάνει το RCAC στην ίδια έκθεση.
- Επιτυχημένη Prueba de Campo ή οποία μπορεί βεβαίως να προηγείται χρονικά του τίτλου του Πρωταθλητή Ελλάδος.

Και υπάρχει βεβαίως και ο τίτλος του Νικητή του Ομίλου o οποίος απονέμεται στους δύο σκύλους (ένα αρσενικό και ένα θηλυκό) που λαμβάνουν τα CAC.
 






Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Ναι, ο σκύλος μπορεί να έχει περάσει Prueba de Campo (εξέταση κυνηγιού) από την ηλικία των 15 μηνών και να γίνει πρωταθλητής στους 24 μήνες.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.195
Μηνύματα
896.955
Μέλη
19.978
Νεότερο μέλος
Tina78